Το μέλλον του Μπασάρ Αλ-Άσαντ θα πρέπει να είναι το βασικό θέμα του νέου γύρου συνομιλιών για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, σημείωσε στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η στάση της Μόσχας να μην μπει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει στόχο την υπονόμευση των συνομιλιών.

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σημείωσε ότι η θέση της Μόσχας γίνεται κατανοητή από την Ουάσινγκτον.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η δήλωση έχει στόχο να σταματήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να στερήσει» το συμβούλιο διαπραγμάτευσης από την ελπίδα να συνεχιστούν οι συνομιλίες, είπε ο Ριάντ Νάσαν Άγκα, μέλος της Επιτροπής Υψηλής Διαπραγμάτευσης, μιλώντας στο Interfax.

«Τι άλλο θα συζητήσουμε εάν όχι την μοίρα του Άσαντ;» αναρωτήθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ