Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για μετανάστες που θα επενδύουν
Σχέδιο με το οποίο θα εξετάζεται το οικονομικό προφίλ προσφύγων και μεταναστών, επεξεργάζεται το υπουργείο Eξωτερικών δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας. Σύμφωνα με το σχέδιο, εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν στη χώρα 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής... Oι δηλώσεις του υφυπουργού προκάλεσαν αντιδράσεις.
Σχέδιο με το οποίο θα εξετάζεται το οικονομικό προφίλ προσφύγων και μεταναστών, επεξεργάζεται το υπουργείο Eξωτερικών είπε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας.
«Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής» εξήγησε ο κ. Μάρδας.
Ο κ. Μάρδας δήλωσε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».
Ο ίδιος παρατήρησε ότι «δουλειά μας είναι να βρίσκουμε επενδύσεις· σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουμε σε μία καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι από αυτούς έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και θέλουν να επενδύσουν στη χώρα».
Οι δηλώσεις του Δ.Μάρδα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμπανάκι της S&P Global για ισοζύγιο και χρέος στην Ελλάδα [γραφήματα]
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του 15χρονου που αυτοκτόνησε – «Ήταν θύμα bullying» λέει η μητέρα του
- Γυαλιά με «αυτόματη εστίαση» βλέπουν και μακριά και κοντά
- Έκρυθμη η κατάσταση στη Θήβα: Αγρότες έβαλαν φωτιές – Πιθανή παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.
- Η αποστολή της Εθνικής πόλο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Τρακτέρ στην Αψίδα του Θριάμβου – Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται στο Παρίσι
