H Βουλγαρία «έτοιμη να υψώσει φράχτη αν χρειαστεί» στα σύνορα με την Ελλάδα
Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορά της με την Ελλάδα ώστε να εμποδίσει τη διέλευση μεταναστών, φοβούμενη πως θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα μετά το κλείσιμο του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου.
Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορά της με την Ελλάδα ώστε να εμποδίσει τη διέλευση μεταναστών, φοβούμενη πως θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε την Παρασκευή ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.
Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα την υποστήριξη της αστυνομίας από τον βουλγαρικό στρατό στη φύλαξη των συνόρων της χώρας, ώστε να αποτραπεί η εισροή προσφύγων από την οποία πιέζονται κάποιες από τις γειτονικές της χώρες.
«Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα», είπε ο κ. Μπορίσοφ στο Κοινοβούλιο.
«Είναι πολύ μεγάλα και δεν φυλάσσονται, και μας ανησυχεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα τους τελευταίους μήνες. Είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε φράχτη, εάν χρειαστεί», σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Νοέμβριο του 2013 η Βουλγαρία είχε αρχίσει να κατασκευάζει φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με το Reuters, έχουν ολοκληρωθεί περίπου 100 χλμ. από το σχέδιο για φράχτη μήκους 166 χιλομέτρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ασλανίδης: Το βίντεο της Καρυστιανού ήταν λάθος. Όσοι γονείς το είδαν σοκαρίστηκαν, η γυναίκα μου έβαλε τα κλάματα»
- Πώς η ΑΕΚ έβαλε… τρικλοποδιά στην Ελλάδα για τη 10η θέση στο UEFA Ranking!
- Διαδηλώσεις στη Βρετανία για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των data center
- Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Κατατέθηκε επίσημα η αίτηση για παράρτημα στην Αθήνα
- «Οι Αθώοι»: Νέο συγκλονιστικό επεισόδιο απόψε στο MEGA
- Άννα Βίσση: Oι νέες φωτογραφίες από το ταξίδι στην Αίγυπτο