Είκοσι χιλιάδες μόνιμους διορισμούς ζητά το υπουργείο Παιδείας
Μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας» θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.
Μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας» θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας και είχε αντικείμενο «το σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών», ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17».
Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο υπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.
«Υπεκφυγή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικκινής, το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν παρουσίασε κατά τη συνάντηση δική του πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα. «Δεν υπήρξαμε ποτέ κλειστοί στο διάλογο αλλά κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και συγκεκριμένα αυτοί που κυβερνούν» σημείωσε.
Για διερευνητική συνάντηση από την οποία δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα έκανε λόγο μιλώντας ο γγ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος. «Περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνάντηση με τους θεσμούς» είπε ο κ. Παπαχρήστος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, «το υπουργείο δεν έχει κάποια θετική αντίδραση από τους θεσμούς».
Αναφορικά με τις προτάσεις της Υποεπιτροπής Διαλόγου για την Τεχνική Εκπαίδευση που παραδόθηκαν από το υπουργείο στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε πως η ΟΛΜΕ επιφυλάσσεται να απαντήσει όταν τις μελετήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442