Παρατεταμένο χειροκρότημα στον Δ.Εϊπίδη στην έναρξη του 18ου ΦΝΘ
Παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα προς τον Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος κλείνει την πορεία του ως γενικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε την Παρασκευή με την προβολή της ταινίας «Η Ορχήστρα της Ανακύκλωσης». Το 18ο ΦΝΘ θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου.
Παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα προς τον Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος κλείνει την πορεία του ως γενικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε την Παρασκευή με την προβολή της ταινίας «Η Ορχήστρα της Ανακύκλωσης».
Ο κ. Εϊπίδης έκανε μία συγκινητική και λιτή εισαγωγή στο Φεστιβάλ και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Η ανακοίνωση που όλοι περίμεναν, όμως, δεν ήρθε… Την Πέμπτη κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι το ΔΣ του Φεστιβάλ προτείνει για τη θέση του νέου γενικού διευθυντή την Γαλλίδα Ελίζ Ζαλαντό και ότι η πρόταση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, περιμένοντας την έγκριση.
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.