Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξετάζεται αν σκοτώθηκε σε επιδρομή κεντρικό στέλεχος της ISIS στη Συρία

Εξετάζεται αν σκοτώθηκε σε επιδρομή κεντρικό στέλεχος της ISIS στη Συρία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει αναφορές που θέλουν τον Ομάρ αλ Σισάνι («τον Τσετσένο»), υψηλόβαθμο στέλεχος της ISIS, να έχει σκοτωθεί σε αμερικανική επιδρομή στη Συρία. Ο αλ Σισάνι βρισκόταν στην κορυφή των στόχων των ξένων δυνάμεων και θεωρείται ότι ήταν από τους στενότερους επιχειρησιακούς συμβούλους του αρχηγού των τζιχαντιστών, λειτουργώντας σχεδόν ως «υπουργός Πολέμου».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει αναφορές που θέλουν τον Ομάρ αλ Σισάνι («τον Τσετσένο»), υψηλόβαθμο στέλεχος της ISIS, να έχει σκοτωθεί σε αμερικανική επιδρομή στη Συρία.

Ο αλ Σισάνι βρισκόταν στην κορυφή των στόχων των ξένων δυνάμεων και θεωρείται ότι ήταν από τους στενότερους επιχειρησιακούς συμβούλους του αρχηγού των τζιχαντιστών, λειτουργώντας σχεδόν ως «υπουργός Πολέμου».

Για το πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον περίπου 30 ετών Ομάρ αλ Σισάνι, γεννημένο ως Ταρκάν Μπατιρασβίλι και υπήκοο Γεωργίας, το Πεντάγωνο είχε θέσει αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων.

Οι αναφορές τον θέλουν να σκοτώθηκε σε μπαράζ πληγμάτων από επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στο Αλ Σαντάντι της Συρίας, στην βορειοανατολική επαρχία της Χασάκα. Θεωρείτο πως ο Σισάνι είχε καταφύγει στην περιοχή μετά την υποχώρηση της ISIS από άλλες θέσεις δυτικότερα.

Επισήμως, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε μόνο, διά του εκπροσώπου του Πίτερ Κουκ, πως οι αναφορές υπάρχουν και εξετάζονται.

Αναγνώρισε ωστόσο τη σημασία που θα είχε η εξόντωση του Σισάνι: Τέτοια εξέλιξη «θα αποδυνάμωνε την ικανότητα της ISIS να συντονίζει χτυπήματα και να υπερασπίζεται θέσεις της Συρία αλλά και την ικανότητά της να στρατολογεί μαχητές από το εξωτερικό και ιδιαίτερα την Τσετσενία και τις χώρες του Καυκάσου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024