Επίσχεση εργασίας ειδικευομένων γιατρών στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την 1η Μαρτίου οι ειδικευόμενοι γιατροί του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, λόγω καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών.
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την 1η Μαρτίου οι ειδικευόμενοι γιατροί του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, λόγω καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών.
«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες εφημερεύουμε απλήρωτοι» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας ότι σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία (στρατιωτικά και μη), η αποπληρωμή των εφημεριών Νοεμβρίου τουλάχιστον έχει ολοκληρωθεί.
Οι ειδικευόμενοι πολίτες γιατροί κάνουν λόγο για απαξίωση, αναφέροντας ότι η αμοιβή του ειδικευόμενου για μια εφημερία αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 3 ευρώ/ώρα εργασίας.
Επιπλέον «στο 251 ΓΝΑ, σε αντίθεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εν ώρα εφημερίας παρίστανται και εργάζονται μόνο ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς οι στρατιωτικοί ειδικευμένοι γιατροί εφημερεύουν από το σπίτι τους σε καθεστώς «ετοιμότητας»».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι ειδικευόμενοι γιατροί (που θεωρούνται ταυτόχρονα εκπαιδευόμενοι θεωρητικά) εγγυώνται επί της ουσίας τη λειτουργία του νοσοκομείου, επωμιζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που τους αναλογεί».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Οικονομική Υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα, επισπεύδοντας τη διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η απανθρωποποίηση των Παλαιστίνιων μέσα κι έξω από τη Γάζα
- Αγρίνιο: Βίντεο ντοκουμέντο 20 μήνες πριν από το φονικό – Δράστης και θύμα διασκέδαζαν μαζί
- Το σχέδιο του Σαμ Άλτμαν, CEO της OpenAI, να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στο μυαλό μας
- Ποδοσφαιριστής έριξε… νοκ-άουτ αντίπαλο με αγκωνιά! Συνελήφθη και αποδεσμεύθηκε από την ομάδα του
- «Αηδιαστικά μορφωμένοι» – Το νέο trend των social media θα μας κάνει πιο έξυπνους, ή απλά πιο ενοχλητικούς;
- Ιράν: Ο αρχηγός της αστυνομία καλεί τους διαδηλωτές «να παραδοθούν» για να αντιμετωπιστούν με «επιείκεια»


