Ικανοποίηση της Κομισιόν για την συμφωνία μεταξύ ΝΑΤΟ και Frontex
Τη συμφωνία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Frontex επί των λεπτομερειών της συνεργασίας τους στο Αιγαίο χαιρέτισαν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος
Τη συμφωνία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Frontex επί των λεπτομερειών της συνεργασίας τους στο Αιγαίο χαιρέτισαν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτές οι λειτουργικές λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν «θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα, θα εξασφαλίσουν τη συνοχή και τη συμπληρωματικότητα ως προς την επιχείρηση ταχείας επέμβασης της Frontex «Ποσειδών» στην περιοχή και τις προσπάθειες των υποστηρικτικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ».
Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει πως «η απόφαση του ΝΑΤΟ να συνδράμει στην αναγνώριση, τον έλεγχο και την επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο Πέλαγος είναι μια σημαντική συμβολή στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των διακινητών και της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο στο πλαίσιο της κρίσης των προσφύγων».
Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης πως η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της σημασίας της πρακτικής συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις κρίσεων.
«Η ΕΕ ευελπιστεί ότι οι κοινές προσπάθειες της με το ΝΑΤΟ θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που θέτει η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση, και θα μειώσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν πολλά άτομα που επηρεάζονται από αυτήν», καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ: Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Μιχαηλίδης
- ΛΔ Κονγκό: Αμείωτοι οι βομβαρδισμοί παρά την ειρηνευτική συμφωνία – «Εκρήγνυνται πάνω από τα σπίτια»
- Η Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το όνομά της πριν από 18 χρόνια
- Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ