Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «χρυσό» πρωτάθλημα της Κίνας κάνει σέντρα

Το «χρυσό» πρωτάθλημα της Κίνας κάνει σέντρα

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή, (13:35 ώρα Ελλάδας), το πιο αναμενόμενο κινεζικό πρωτάθλημα της ιστορίας. Μία ιστορία σύντομη (επαγγελματικό από το 1994) και μάλλον ταραγμένη, με το σκάνδαλο στοιχημάτων και της διαφθοράς το 2003, που σχεδόν αφάνισε τη σεζόν και οδήγησε στη μεταρρύθμιση του πρωταθλήματος. Ποτέ πριν όμως, τα φώτα της δημοσιότητας δεν είχαν θα στραφεί τόσο πολύ προς το CSL, που κυριολεκτικά εξερράγη κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς δαπανώντας 331.000.000 ευρώ, ποσό που έχει υπερβεί κατά πολύ σε μέγεθος, ακόμα και την Premier League.

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή, (13:35 ώρα Ελλάδας), το πιο αναμενόμενο κινεζικό πρωτάθλημα της ιστορίας. Μία ιστορία σύντομη (επαγγελματικό από το 1994) και μάλλον ταραγμένη, με το σκάνδαλο στοιχημάτων και της διαφθοράς το 2003, που σχεδόν αφάνισε τη σεζόν και οδήγησε στη μεταρρύθμιση του πρωταθλήματος.

Ποτέ πριν όμως, τα φώτα της δημοσιότητας δεν είχαν θα στραφεί τόσο πολύ προς το CSL, που κυριολεκτικά εξερράγη κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς δαπανώντας 331.000.000 ευρώ, ποσό που έχει υπερβεί κατά πολύ σε μέγεθος, ακόμα και την Premier League.

Λόγοι πολιτικοί και οικονομικοί αποτελούν αιτίες, της αύξησης των επενδύσεων για να φτάσουν στην Κίνα όχι πλέον παίκτες στο τέλος της καριέρας τους ή ποδοσφαιριστές δεύτερης γραμμής, αλλά πραγματικά αστέρια, που μπορούν να κυριαρχήσουν στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Ξεκίνημα με την Γκουαντζού, δεύτερη ομάδα της πόλης, πίσω από τους πρωταθλητές της Εβεργκράντε, κατά της Χεμπέι, την πιο σκληρή από την νεοφώτιστες , που μία αλλαγή της ιδιοκτησίας της την έκανε μεγάλη. Ζερβίνιο και Λαβέτσι αμέσως στο γήπεδο, με τον καθοδήγηση του 38χρονου Λι Τίεμ έναν από τους λίγους Κινέζους προπονητές, με παρελθόν στην Εβερτον.

Η Γκουαντζού Εβεργκράντε παραμένει το μεγάλο φαβορί. Εχοντας στον πάγκο της τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, εκτός από τον Κολομβιανό επιθετικό , που έφτασε από την Ατλέτικο, Τζάκσον Μαρτίνες, με 45 εκατ ευρώ μπορεί να υπολογίζει σε Γκουλάρτ, Αλαν και Παουλίνιο.

Πουλήθηκαν Ρομπίνιο, αλλά και ο αγαπημένος των φιλάθλων Ελκερσον στην Σαγκάη, με περισσότερα από 18 εκατ ευρώ. Στον πάγκο της Σαγκάη είναι ο Ερικσον, που μετά ένα συμβόλαιο 19 εκατ ευρώ, είπε ότι «στη Σαγκάη είναι καλά όπως στο Λονδίνο». Η επίθεση θα είναι αστρική, με τον Ασαμόα Γκιάν, που έφτασε τον Ιούλιο, υπογράφοντας για δύο χρόνια, με 14.200.000 το έτος: πληρώνει η εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο.

Η πιο ακριβή μεταγραφή είναι αυτή του Αλεξ Τεξέιρα, που έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ. Πήγε στα ανατολικά (στην ανατολική ακτή είναι οι περισσότερες ομάδες) για την Γιανγκσού Σουνίνγκ, έναν από τους τρεις συλλόγους να έχουν αλλάξει ιδιοκτησία και όνομα. Ο νέος ιδιοκτήτης, ο Σουνίνγκ Απλιάνσε, πουλάει συσκευές και ηλεκτρικά ήδη στη μισή Ασία: 1600 καταστήματα στην Κίνα και συμμετοχή στην Alibaba, τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ήδη 88 εκατομμύρια έχουν ήδη δαπανηθεί για μεταγραφές. Ο Πετρέσκου είναι ο προπονητής, Ραμίρες και Τζο τα αστέρια της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Σαγκάη Σενσούα του Μανθάνο, ο οποίος εκτός από Γκουαρίν και Ντεμπά Μπα έχει ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες της εγχώριας αγοράς. Οι υπόλοιπες ομάδες, από τις συνολικά 16, φαίνεται να βρίσκονται λίγο πίσω. Αλλά όλα έτσι κι αλλιώς αποδεικνύονται στο γήπεδο. Όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για ολόκληρη την κίνηση: αυτή τη σεζόν θα αποφασιστεί αν επρόκειτο για την δόξα μόνο ενός Χειμώνα, ή είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024