Κιλκίς: Τέσσερα κέντρα προσφύγων για εκτόνωση της κατάστασης στη Β.Ελλάδα
Πάνω από 15.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα σε μικρή απόσταση από τα σύνορα και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Περισσότεροι από 7.000 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική. Για την εκτόνωση της κατάστασης στη Β. Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί τέσσερα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην ανατολική πλευρά του νομού Κιλκίς σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου δεν υπάρχει φράχτης.
Πάνω από 15.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα σε μικρή απόσταση από τα σύνορα και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.
Περισσότεροι από 7.000 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική.
Για την εκτόνωση της κατάστασης στη Β.Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί τέσσερα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην ανατολική πλευρά του νομού Κιλκίς σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου δεν υπάρχει φράχτης.
Και τα τέσσερα πρώην στρατόπεδα που έχουν επιλεγεί για να μετατραπούν εκτάκτως σε κέντρα μετεγκατάστασης βρίσκονται ανατολικά της εθνικής οδού, ενώ τα τρία από αυτά είναι στην περιοχή της Δοϊράνης, πολύ κοντά στα σύνορα, όπως αναφέρει το Έθνος.
Τα πρώτα δύο, στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα, ετοιμάστηκαν σε χρόνο-ρεκόρ και από το βράδυ της Κυριακής δέχτηκαν από 1.500 πρόσφυγες.
{{{ map }}}
Σε δεύτερη φάση προβλέπεται να ενεργοποιηθούν και αυτά του Δροσάτου και του Κεντρικού που απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από τη μεθοριακή γραμμή.
Η κυβέρνηση σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζήτησαν, συγκεκριμένα, από τους παριστάμενους εκπροσώπους των ΟΤΑ, να γνωστοποιήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες τους χώρους που διαθέτουν στα διοικητικά όριά τους και που προσφέρονται για τη φιλοξενία προσφύγων, όπως κάμπινγκ, αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκηνώσεις, συνεδριακά κέντρα, εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και εργοστάσια κ.λπ.
Κατά προτίμηση οι χώροι αυτοί θα πρέπει να βρίσκονται πλησίον της εθνικής οδού Αθηνών – Ειδομένης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442