Καθυστερούν έως και τρία χρόνια να βγουν οι συντάξεις
Διευρύνεται, αντί να μειώνεται, ο χρόνος έκδοσης συντάξεων σε σημείο υποψήφιοι συνταξιούχοι να πεθαίνουν στην αναμονή για να πάρουν σύνταξη ή εφάπαξ. Οι καθυστερήσεις στην απόδοση σύνταξης (από διαδοχική ασφάλιση) αγγίζουν ακόμα και τα τρία έτη, γεγονός που αποτελεί εφιάλτη για χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους.
Διευρύνεται, αντί να μειώνεται, ο χρόνος έκδοσης συντάξεων σε σημείο υποψήφιοι συνταξιούχοι να πεθαίνουν στην αναμονή για να πάρουν σύνταξη ή εφάπαξ.
Οι καθυστερήσεις στην απόδοση σύνταξης (από διαδοχική ασφάλιση) αγγίζουν ακόμα και τα τρία έτη, γεγονός που αποτελεί εφιάλτη για χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους, σύμφωνα με τα Νέα.
Συνολικά σήμερα σε εκκρεμότητα βρίσκονται 330.000 αιτήσεις (3,6 δισ. ευρώ) για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αυξάνονται συνεχώς ενόψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει μειώσεις έως και 30% στις νέες συντάξεις.
Η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων αποδίδεται στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, στα οποία η αλληλογραφία εξακολουθεί να γίνεται ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο ανταλλαγής επιστολών μέσω ταχυδρομείου (δηλαδή, το ένα Ταμείο με το άλλο δεν έχουν συνδεθεί ηλεκτρονικά).
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
- Τα «παιδικά» που μας μεγάλωσαν ήταν του Ρότζερ Άλερς: Πέθανε ο συν-σκηνοθέτης του «Βασιλιά των Λιονταριών»
- ΑΕΚ: Καρέ τερμάτων μετά από 25χρόνια – Ο Γιόβιτς έγραψε ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό (pics, vids)
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές


