
Η Κ.Κασιούμη προσωρινή καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Προσωρινή καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναλαμβάνει η Κατερίνα Κασιούμη. Αμέσως μετά τη λήξη του 22ου Φεστιβάλ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή μόνιμου καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας.
Προσωρινή καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναλαμβάνει η Κατερίνα Κασιούμη, ύστερα από απόφαση που ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».
Η Κατερίνα Κασιούμη, διευθύντρια έως τώρα της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Πραγματοποίησε σπουδές στην Αθήνα, στην Κρατική Σχολή Χορού Ορχηστικής Τέχνης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κοπεγχάγη, Βιέννη Λονδίνο), ενώ έχει ολοκληρώσει σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο. Κατέχει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα κι έχει μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού, που έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.
Για τη θέση, που είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Βίκυς Μαραγκοπούλου, είχαν καταθέσει, επίσης, υποψηφιότητα η Δανάη Θεοδωρίδου (ηθοποιός, σκηνοθέτις και ερευνήτρια θεάτρου), η Χριστίνα Πολυχρονιάδου (δημιουργός πολιτιστικής εταιρείας με σκοπό την εξέλιξη και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού χορού) και ο χορευτής Γιάννης Καρούνης.
Αμέσως μετά τη λήξη του 22ου Φεστιβάλ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή μόνιμου καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία ευκαιρία του Πολάκη για πρόεδρος – Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης στην Κεντρική Επιτροπή
- Ανοικτά αύριο τα καταστήματα για την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων – Το ωράριο
- Απόφαση-σταθμός: Οι αθλητικές ποινές μπορούν να ανατραπούν από ανεξάρτητο δικαστή
- The Dreamers: Έρωτας, δράμα, πολιτική – Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Nouvelle Vague
- Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας






