Μεσολάβηση Ομπάμα για το ΔΝΤ μελετά ο πρωθυπουργός
Εν μέσω του ασφυκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από το προσφυγικό και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση ανησυχεί επιπλέον για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αν και τα μηνύματα από τους υπόλοιπους θεσμούς είναι θετικά ως προς την επιστροφή στην Αθήνα των εκπροσώπων τους στο κουαρτέτο, το ΔΝΤ δείχνει να χρονοτριβεί. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την παρέμβαση Ομπάμα.
Εν μέσω του ασφυκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από το προσφυγικό και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση ανησυχεί επιπλέον για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Αν και τα μηνύματα από τους υπόλοιπους θεσμούς είναι θετικά ως προς την επιστροφή στην Αθήνα των εκπροσώπων τους στο κουαρτέτο, το ΔΝΤ δείχνει να χρονοτριβεί. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την παρέμβαση Ομπάμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να έχει επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμαπροκειμένου να τού ζητήσει οι ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να δρομολογηθεί η επανάκαμψη των θεσμών και το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Θεωρητικά η κυβέρνηση προλαβαίνει να κλείσει την αξιολόγηση ακόμη και μέχρι το Πάσχα των καθολικών (27 Μαρτίου), ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και επιπλέον δεν θέλει να εισαγάγει στη Βουλή νομοθετήματα μείζονος σημασίας όπως το Ασφαλιστικό χωρίς να έχουν εξαντληθεί οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αμετανόητος θύτης» – Η Ροζάνα Αρκέτ γράφει ανοιχτή επιστολή στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
- Ραφήνα: Εμπλοκή κάβου στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» – Ταλαιπωρία για 673 επιβάτες
- Τορούν 2026: Εξασφάλισε το ασημένιο και προσπαθεί για το χρυσό ο Καραλής!
- Τι λέει στο in η δικηγόρος που γέννησε πρόωρα και δεν της αναγνωρίστηκε ανωτέρα βία
- Σακελλαρίδης: Πόσο ακόμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως τοποτηρητής του Τραμπ και του Νετανιάχου
- Ορμούζ: Οι ΥΠΕΞ των G7 δηλώνουν έτοιμοι να «λάβουν μέτρα για την στήριξη του ενεργειακού ανεφοδιασμού»

