Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Από τότε που αναλάβατε κ. Τσίπρα βλέπουμε την πόρτα της εξόδου

Γεννηματά: Από τότε που αναλάβατε κ. Τσίπρα βλέπουμε την πόρτα της εξόδου

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό ζήτημα και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι κατέστησε την Ελλάδα χώρα-παρία της Ευρώπης άσκησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό ζήτημα και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι κατέστησε την Ελλάδα χώρα-παρία της Ευρώπης άσκησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επέστρεψε από τις Βρυξέλλες παρουσιαζόμενος «ως θριαμβευτής», την ώρα που απλώς «προσωρινά αποφύγαμε τα χειρότερα».

«Αυτόν τον κίνδυνο όμως τον φέρατε εσείς στην πόρτα μας κ. Τσίπρα! Δεν το πήρατε σοβαρά γιατί έτσι κι αλλιώς είχατε την αντίληψη «ε, και τι έγινε αν μας βγάλουν απ’ τη Σένγκεν» αυτά ήταν τα λόγια σας. Από την ημέρα που αναλάβατε βλέπουμε την πόρτα της εξόδου, πότε από το ευρώ και πότε από τη Σένγκεν», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

«Σας άκουσα να λέτε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί σας θυμάμαι πριν από λίγους μήνες από αυτό το βήμα να λέτε ότι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά η Γεννηματά.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα σύνορά μας για τις επόμενες 15 ημέρες θα παραμείνουν ανοιχτά. Αν μέχρι σήμερα είχατε μια ολοκληρωμένη πολιτική στο προσφυγικό, θα μπορούσατε να απαιτήσετε από τους ομόλογους σας να δεσμευτούν γραπτά ότι δεν θα υπάρχουν μονομερείς αποφάσεις για κλείσιμο συνόρων. Θα μπορούσατε να απαιτήσετε επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Για να μη χρειάζεται η Ευρώπη το ΝΑΤΟ. Να πιέσετε τους εταίρους για να αναλάβουν γρήγορα το μερίδιο που τους αναλογεί στη μετεγκατάσταση προσφύγων. Όλα αυτά θα ήταν στα χτεσινά Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής αν είχατε κάνει το καθήκον σας. Αντί γι’ αυτό πήραμε μια παράταση «ζωής» για 15 μέρες. Και ο χρόνος για τις δεκαπέντε μέρες άρχισε να μετράει αντίστροφα».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε στο προσφυγικό «μια ιδεοληπτική πολιτική των δήθεν ανοιχτών συνόρων, δεν αξιοποίησε έγκαιρα όλα τα εργαλεία της ΕΕ ούτε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, αλλά και δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα στα οποία είχε δεσμευτεί». Τόνισε ακόμα ότι έχει μεγάλες ευθύνες που άφησε την Τουρκία να μεταφέρει τα σύνορα της στο Αιγαίο, ενώ κατέστησε τα Σκόπια προνομιακό συνομιλητή.

«Μιλάτε για πατριωτική πολιτική, για πατριωτική ταυτότητα. Το ερώτημα είναι τι κερδίζει ο τόπος. Δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σας είναι η αδράνεια, η αμηχανία, οι ιδεοληψίες, η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα. Πάθατε εσείς, αλλά έπαθε και η Ελλάδα» είπε, ενώ απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχατε Βαρουφάκηδες στο κόμμα σας στο προσφυγικό. Με τις ιδεοληψίες τους διέλυσαν τις δομές που υπήρχαν. Αντί να ζητήσουμε έγκαιρα βοήθεια από τους Ευρωπαίους, έλεγαν θα σας γεμίσουμε με πρόσφυγες. Αυτά έλεγαν. Πόσους μικρούς Βαρουφάκηδες έχετε; Ως πότε θα τους ρίχνετε τις ευθύνες. Αναλάβετε, κύριε πρωθυπουργέ, επιτέλους την ευθύνη για τα λάθη σας».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι του ταιριάζει η αναφορά «λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» και έκανε λόγο για διατάξεις «που επαναλαμβάνουν παλαιότερες δικές μας ρυθμίσεις με οριακές βελτιώσεις, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια σε ένα πρωτοφανές αλαλούμ χωρίς αρχή και τέλος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024