
Η Ουγγαρία δηλώνει έτοιμη να υψώσει φράχτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία
Η Ουγγαρία δηλώνει έτοιμη να χτίσει φράχτη στα σύνορα με τη Ρουμανία για να κρατήσει έξω τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να μην μπορεί να αποφευχθεί.
Η Ουγγαρία δηλώνει έτοιμη να χτίσει φράχτη στα σύνορα με τη Ρουμανία για να κρατήσει έξω τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να μην μπορεί να αποφευχθεί.
«Είμαστε έτοιμοι να ανυψώσουμε τεχνητό εμπόδιο και στα σύνορα με τη Ρουμανία» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιάνος Λαζάρ. «Υπάρχει σήμερα μια σοβαρή πιθανότητα αυτό να μην μπορεί να αποφευχθεί» σημείωσε.
Ο Λαζάρ είπε ότι σέβεται την απόφαση των χωρών του Βίζενγκραντ ότι οι προσφυγικές ροές θα πρέπει να περιοριστούν στα σύνορα της Ελλάδας.
«Η πραγματική συζήτηση είναι εάν βοηθάμε τις βαλκανικές χώρες ή όχι» είπε ο Λαζάρ, σημειώνοντας ότι εάν δεν υπάρχει δεύτερη γραμμή άμυνας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζώνη Σένγκεν, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να αφήσει τις βαλκανικές χώρες να φτιάξουν τη δική τους.
Η Ουγγαρία έχει τοποθετήσει συρματόπλεγμα στα σύνορα με τη Σερβία και την Κροατία, καθώς και στα σύνορα με τη Σλοβενία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάσχα στη δουλειά – Μια κανονική εργάσιμη ημέρα
- Τουρκία: Συνελήφθη στέλεχος της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα
- Ο Κάρικ θέλει πάση θυσία τον Μόργκαν Ρόρτζερς στο Ολντ Τράφορντ
- ΔΝΤ: Προβλέπει πιο άκαμπτο πληθωρισμό στις ΗΠΑ λόγω του πολέμου στο Ιράν – Υποβαθμίζει την παγκόσμια ανάκαμψη
- Πεζεσκιάν στον Πούτιν: Ήταν δυνατή μια συμφωνία, αν οι ΗΠΑ σέβονταν τα διεθνή νομικά πλαίσια
- Έρχεται ο ΜΙΔΑΣ στα ακίνητα – Τι πρέπει να διορθώσουν οι ιδιοκτήτες

