Κουρουμπλής: Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα
«Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία... Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε, ούτε ο Αποστόλου, ούτε ο Τσίπρας... Η κυβέρνηση θα κριθεί γι' αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτηρίζοντας τα περί ΕΝΦΙΑ «όψιμες μνήμες».
«Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία… Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε, ούτε ο Αποστόλου, ούτε ο Τσίπρας… Η κυβέρνηση θα κριθεί γι’ αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε στον Σκάι, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτηρίζοντας τα περί ΕΝΦΙΑ «όψιμες μνήμες».
«Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης, είναι αυτά που μάς επιβλήθηκαν από το μνημόνιο, δεν εξειδικεύσαμε τίποτε, αν εξειδικεύαμε θα λέγατε ‘ζήτω’» ανέφερε.
Ο κ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση τον Πολ Τόμσεν, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς με αφορμή το άρθρο του στελέχους του ΔΝΤ που ζητεί νέα δημοσιονομικά μέτρα.
«Οι εκβιασμοί που επιχειρεί ο Τόμσεν δεν μπορούν να έχουν αποδοχή στην Ελλάδα, επί 11 φορές έκοψε τις συντάξεις στην Ελλάδα, άλλη η συνταγή που πρέπει να χρησιμοποιηθεί… Τα μέτρα που επέβαλαν αυτοί οι κύριοι οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση, η κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτή τη λογική» δήλωσε.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις, ενώ για το αγροτικό είπε πως «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο… Θα χρησιμοποιήσουμε ως όπλο τις αγροτικές κινητοποιήσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρόβλημα αποτελεσματικότητας για τη Ρεάλ Μαδρίτης
- Καιρός: Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στην Αττική – Πού θα το στρώσει
- Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του ψύχους για τις ευάλωτες ομάδες
- Όταν η Γκουίνεθ Πάλτροου αρνήθηκε να γυρίσει μια ερωτική σκηνή με τον Ίθαν Χοκ στις «Μεγάλες Προσδοκίες»
- Tα προγράμματα που «τρέχουν» για τη στέγαση – Το ύψος των δανείων και οι δικαιούχοι
- «Ο Ποτσέκο είναι έτοιμος να αναλάβει τη Γαλατάσαραϊ»

