Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε βιβλίο θα κυκλοφορήσει το θεατρικό κείμενο του νέου Χάρι Πότερ

Σε βιβλίο θα κυκλοφορήσει το θεατρικό κείμενο του νέου Χάρι Πότερ

Σε μορφή βιβλίου θα κυκλοφορήσει το θεατρικό κείμενο της παράστασης «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» που θα ανέβει σε θέατρο του Λονδίνου από τις 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Scholastic, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία μία ημέρα μετά την πρεμιέρα της παράστασης, στις 31 Ιουλίου. Η ιστορία έχει ως κεντρικό ήρωα τον γιο του Χάρι Πότερ και λαμβάνει χώρα 19 χρόνια μετά τη Μάχη του Χόγκουαρτς.

Σε μορφή βιβλίου θα κυκλοφορήσει το θεατρικό κείμενο της παράστασης «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» που θα ανέβει σε θέατρο του Λονδίνου από τις 30 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Scholastic, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία μία ημέρα μετά την πρεμιέρα της παράστασης, στις 31 Ιουλίου.

Το θεατρικό κείμενο έχει γράψει η ίδια η Τζόαν Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ, σε συνεργασία με τον Τζακ Θορν και τον Τζον Τίφανι.

Εκτός από την τυπωμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία, μία ψηφιακή έκδοση θα διατίθεται στο επίσημο site του Χάρι Πότερ, pottermore.com.

Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη και αφηγείται τις περιπέτειες του γιου του Χάρι Πότερ, Άλμπους, ο οποίος καλείται να σηκώσει «το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν επιθυμούσε».

To «Cursed Child» διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά τη μάχη του Χάρι Πότερ με τον Λόρδο Βόλντεμορτ. Αποτελεί σίκουελ της σειράς βιβλίων της Ρόουλινγκ και γίνεται, έτσι, η όγδοη ιστορία του Χάρι Πότερ.

«Την ώρα που ο Χάρι αντιμετωπίζει ένα παρελθόν που αρνείται να μείνει εκεί που ανήκει, ο νεότερος γιος του, Άλμπους, πρέπει να παλέψει με το βάρος μίας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν ήθελε» αναφέρει η σύνοψη της υπόθεσης.

«Την ώρα που το παρελθόν και το παρόν συγχέονται με τρόπο δυσοίωνο, τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος πρέπει να μάθουν την άβολη αλήθεια: μερικές φορές, το σκοτάδι έρχεται από μέρη που δεν το περιμένεις» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της παράστασης.

Όπως αναφέρει το pottermore, η έκδοση που θα κυκλοφορήσει θα είναι το κείμενο που θα χρησιμοποιείται στις πρόβες και στις ανεπίσημες παραστάσεις που επιτρέπουν στην ομάδα που ανεβάζει την παράσταση να δουλεύει παράλληλα αρκετές σκηνές πριν από την πρεμιέρα της παράστασης.

Το κείμενο αυτό θα αντικατασταθεί αργότερα από μία συλλεκτική έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ανακοινώθηκε η όγδοη ιστορία Χάρι Πότερ, πολλοί θαυμαστές της σειράς έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, τονίζοντας ότι αυτό που έκανε τον μαθητευόμενο μάγο ξεχωριστό ήταν το γεγονός ότι στην ιστορία του μπορούσαν όλοι να έχουν πρόσβαση, ανεξάρτητα από το μέρος του πλανήτη στον οποίο βρίσκονταν. Αντιθέτως, σημείωναν, το γεγονός ότι η παράσταση ανεβαίνει στο Λονδίνο και το τεράστιο ενδιαφέρον που καθιστά δύσκολη την απόκτηση εισιτηρίων δεν συνάδει με το πνεύμα του Χάρι Πότερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Χάρι Πότερ και της Φιλοσοφικής Λίθου και πλήθος εκδόσεων πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024