Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όχι, οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν laptop

Όχι, οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν laptop

Μία θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν laptop και μάλιστα με θύρες USB!

Μία θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν laptop και μάλιστα με θύρες USB!

Η θεωρία συνωμοσίας προέκυψε από ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube και η οποία δείχνει μία ταφική παράσταση που απεικονίζει μία γυναίκα να κοιτάζει ένα αντικείμενο που μοιάζει με φορητό υπολογιστή!

Τα διάφορα απίθανα σενάρια δεν άργησαν να οργιάσουν με κάποιους να κάνουν λόγο ακόμα και για… ταξίδια στον χρόνο!

«Όταν κοιτάζω την παράσταση δεν μπορώ παρά να σκεφτώ το Μαντείο των Δελφών που υποτίθεται ότι επέτρεπε στους ιερείς να συνδέονται με τους θεούς και να λαμβάνουν σύνθετες πληροφορίες για διάφορα θέματα» αναφέρει στο βίντεο ο χρήστης του You Tube, Still Speaking Out.

Το μαρμάρινο γλυπτό -το οποίο προέρχεται πιθανότατα από τη Δήλο- βρίσκεται στο μουσείο Paul Getty και χρονολογείται από το 100 π.Χ.

Δείχνει μία γυναίκα να κάθεται σε έναν θρόνο, ενώ ένα κορίτσι -πιθανότατα δούλα- κρατά ανοιχτό ένα μικρό κουτί.

Σύμφωνα με το Μουσείο, το αντικείμενο που κρατά το κορίτσι δεν είναι άλλο από το καπάκι ενός κουτιού χωρίς βάθος.

«Η απεικόνιση του νεκρού να απλώνει τα χέρια προς ένα αντικείμενο που κρατά κάποιος υπηρέτης έχει μακρά ιστορία στην ελληνική ταφική τέχνη και πιθανώς παραπέμπει στην ελπίδα της συνέχισης των επίγειων απολαύσεων στη μετά θάνατον ζωή» αναφέρει το Μουσείο.

Σύμφωνα με την Τζανέτ Μπέρνετ Γκρόσμαν, συγγραφέα του βιβλίου «Greek Funerary Sculpture: Catalogue of the Collections at the Getty Villa» (Ελληνική Επιτύμβια Γλυπτική: Κατάλογος της Συλλογής στην Βίλα Getty»), η γυναίκα πιθανότατα απλώνει το χέρι προς ένα ανοιχτό κουτί ή προς έναν καθρέφτη που κρατά το κορίτσι.

Από την πλευρά της, η αρχαιολόγος Ντόροθι Λόμπελ Κινγκ είπε στο Discovery News ότι ο ισχυρισμός ότι το αντικείμενο που κρατά το κορίτσι είναι αρχαίο laptop «είναι γελοίος, καθώς είναι φανερό ότι πρόκειται για κουτί».

Η Λόμπελ Κινγκ είπε ότι βρίσκει τον ισχυρισμό «πολύ ηλίθιο για να καταδεχτεί να απαντήσει».

«Κάθε ταξιδιώτης στον χρόνο θα γνώριζε ότι τα laptop χρειάζονται ηλεκτρισμό. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν πρίζες» σημείωσε η ίδια.

Όσο για τις… θύρες USB στο πλάι του αντικειμένου; «Είναι τρύπες για την προσάρτηση κάποιου αντικειμένου, πιθανώς για ένα άλλο κομμάτι μαρμάρου» σημειώνει ο Τζεφ Χούργουιτ, καθηγητής ιστορίας της τέχνης και κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024