Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τι αξίζει να επενδύσεις το budget σου

Σε τι αξίζει να επενδύσεις το budget σου

Μπάτσελορ, δεξίωση, δώρα, φωτογραφίσεις… Μήπως ο γάμος έχει καταντήσει μια μεγάλη επιχείρηση με το κόστος όλο και να ανεβαίνει; Είναι όντως ένα τόσο δαπανηρό event ή έχει να κάνει με τις εύστοχες επιλογές κάθε ζευγαριού; Έχει ξεφύγει η βιομηχανία του γάμου ή οι δικές μας επιλογές έχουν πλέον βγει εκτός ορίων και απαιτούμε περισσότερα από […]

Μπάτσελορ, δεξίωση, δώρα, φωτογραφίσεις… Μήπως ο γάμος έχει καταντήσει μια μεγάλη επιχείρηση με το κόστος όλο και να ανεβαίνει; Είναι όντως ένα τόσο δαπανηρό event ή έχει να κάνει με τις εύστοχες επιλογές κάθε ζευγαριού; Έχει ξεφύγει η βιομηχανία του γάμου ή οι δικές μας επιλογές έχουν πλέον βγει εκτός ορίων και απαιτούμε περισσότερα από αυτά που μπορούμε να αντέξουμε; Κάπου στη μέση – όπως σχεδόν πάντα – βρίσκεται η απάντηση.

Ωστόσο, ξεχνάμε καμιά φορά ότι η επόμενη μέρα του γάμου είναι πιο σημαντική από την ίδια μέρα του γάμου και σίγουρα αν είναι γεμάτη χρέη, καλή δεν θα είναι. Αντίθετα, θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αιτία για τσακωμούς, νεύρα και ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ένα γεγονός που το αποδεικνύει και μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από δυο καθηγητές – Andrew Francis και Hugo Mialon – του Πανεπιστημίου Emory με θέμα τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το τελικό budget της οργάνωσης του γάμου στην διάρκεια και την ποιότητα της σχέσης. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 3.000 άτομα τα οποία είχαν παντρευτεί τουλάχιστον μια φορά και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους, οι πανάκριβοι γάμοι οδήγησαν σε σύντομους γάμους διαμορφώνοντας μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ χρήματος και ευτυχίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία επικοινωνίας ΧΟ Group, ο μέσος όρος του γαμήλιου προϋπολογισμού στην Αμερική έχει εκτοξευθεί σε επίπεδο ρεκόρ (σχεδόν $ 30.000, χωρίς το ταξίδι του μέλιτος), με 1 στα 8 ζευγάρια να ξοδεύει περισσότερα από $ 40.000.
«Οι διαφημίσεις και το πρότυπο που προωθούν έχουν βάλει λιγάκι το χεράκι τους προβάλλοντας συνεχώς πανάκριβα δακτυλίδια ως ένδειξη αληθινής αγάπης» σχολίασαν σχετικά οι ερευνητές.

Oι πανάκριβοι γάμοι οδήγησαν σε σύντομους γάμους διαμορφώνοντας μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ χρήματος και ευτυχίας

Την ίδια ώρα όμως κατέληξαν και σε ένα άλλο συμπέρασμα που έρχεται σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω. Ενώ οι υπερβολικές γαμήλιες δαπάνες αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα της σχέσης, η μεγάλη λίστα των καλεσμένων έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Η παρουσία πολλών αγαπημένων προσώπων με κάποιο τρόπο λειτουργεί σαν θετικός οιωνός για την επιτυχία του έγγαμου βίου.

Επομένως, η λύση ίσως δεν είναι να οργανώσετε ένα μικρό, κλειστό γάμο αλλά να επενδύσετε σωστά τα χρήματα σας σε προμηθευτές που θα σας προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές στις πιο συμφέρουσες τιμές. Οι υπερπαραγωγές απλά για τον εντυπωσιασμό δεν έχει χωρούν πλέον στα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα. Αντίθετα, η αγάπη και η θετική διάθεση φίλων και συγγενών παραμένουν σταθερές αξίες.

Γι αυτό ξεκινήστε όσο πιο έγκαιρα μπορείτε την οργάνωση του γάμου σας ώστε να έχετε χρόνο με τους ειδικούς να καταλήξετε στις προτάσεις που σας συμφέρουν χωρίς περιττά έξοδα και καθυστερήσεις που θα αυξάνουν το budget.

gamos.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024