Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Η δήθεν αδειοδότηση θα είναι ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης

Βενιζέλος: Η δήθεν αδειοδότηση θα είναι ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠAΣOΚ Ευ.Βενιζέλος στην Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας Παππά για τον αριθμό των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠAΣOΚ Ευ.Βενιζέλος στην Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας Παππά για τον αριθμό των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα έκανε μια πρόγνωση: ότι «η διαδικασία αυτή των δήθεν αδειών, με βάση το νομοθέτημα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δε θα ολοκληρωθεί ποτέ και αν επιδιώξετε την ολοκλήρωσή της αυτό θα είναι το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο και τελικά ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης».

Και αυτό, όπως εξήγησε, «όχι γιατί υπάρχουν προβλήματα πολιτικού λόγου και πολιτικής αντιδικίας, αλλά γιατί θα δείτε ανάγλυφα να προκύπτουν συμφέροντα, σκληρά, ανεξέλεγκτα, αδιαφανή». «Και τότε θα δούμε ποιος είναι ποιος και τι έχουμε κάνει όλοι μας σε αυτόν τον τόπο», σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ρύθμιση του υπουργού Επικρατείας για τον προσδιορισμό διά νόμου του αριθμού των αδειών «κενή περιεχομένου» και «λευκή νομοθετική ρύθμιση».

«Ας φέρνατε μια διάταξη που θα έλεγε ότι ο αριθμός των αδειών είναι ο τάδε αριθμός», ανέφερε, τονίζοντας ότι «θα είναι αντισυνταγματικό να έρθει ο νομοθέτης και να πει αυθαίρετα έναν μικρό αριθμό αδειών, χωρίς αυτό να απορρέει από τη μελέτη των τεχνικών δεδομένων, έτσι ώστε να εξυπηρετείται η ελευθερία έκφρασης που κατοχυρώνεται και στο άρθρο 15 του Συντάγματος, αλλά και στο άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

«Εγκλωβίστηκε η κυβέρνηση στον δικό της φαύλο κύκλο, γιατί τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ούτε τον αριθμό των αδειών θα μπορέσει να προσδιορίσει, διότι ακόμη και ο νόμος αυτός ελέγχεται δικαστικά», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, εξηγώντας ότι «επειδή είναι νόμος, δεν εκφεύγει του ακυρωτικού ελέγχου του Συμβουλίου της Επικρατείας γιατί υποκρύπτεται διοικητική πράξη, ομολογημένα μάλιστα από τον ίδιο το νόμο ότι υποκαθίσταται διοικητική πράξη, και βεβαίως υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός έλεγχος».

Επίσης, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα, δεν υπάρχει οικονομική πολιτική, δεν υπάρχει στρατηγική διαπραγμάτευσης, δεν κλείνει η αξιολόγηση, η χώρα απειλείται πάλι με προβλήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης», ενώ σημείωσε ότι την ίδια στιγμή «η κοινωνία βρίσκεται σε γενικευμένη αναταραχή, το ασφαλιστικό, το αγροτικό είναι ζητήματα, που η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

«Παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει. Δε θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής από την κοινωνία των πολιτών», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, ενώ αναφερθείς στο προσφυγικό είπε ότι «υπάρχει ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, αδυναμία διατύπωσης μίας ολοκληρωμένης εθνικής θέσης, στην οποία θα έπρεπε να κληθούμε, να συστρατευθούμε κι εμείς και να βοηθήσουμε».

«Γιατί αυτά δεν είναι ζητήματα της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, είναι ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας, την αξιοπιστία μας, αφορούν την κοινωνία μας, την εθνική αξιοπρέπεια, την ευρωπαϊκή στρατηγική και ταυτότητα της χώρας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία φάση κρίσης νομιμοποίησης και η εξουσία που ασκεί είναι ωμή, δεν έχει αφήγηση, δεν έχει έρεισμα πολιτικό και αξιακό» και για αυτό, όπως ανέφερε, «κάνει την επιλογή να επιτίθεται στους θεσμούς».

«Εκεί που πρέπει να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις συναίνεσης για να αντιμετωπίσουμε τεράστια θέματα, όπως το προσφυγικό, το ασφαλιστικό, η διαπραγμάτευση με τους εταίρους υπό συνθήκες τρίτου μνημονίου, δηλαδή μνημονίου Τσίπρα, εκεί, αντί να διαμορφώσουμε αυτή την αναγκαία συναίνεση και συστράτευση, δημιουργούμε πρόβλημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου», ανέφερε.

Όπως τόνισε «ο κοινός παρονομαστής είναι η κρίση των θεσμών, το πρόβλημα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση λέγοντας: «Τι νομίζει ότι κάνει; Ότι ελέγχει τους μηχανισμούς του κράτους και ότι, ελέγχοντας τους μηχανισμούς του κράτους, θα παρατείνει τον βίο της ωμής εξουσίας». «Ματαιοπονείτε», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024