Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο βραβευμένος με Grammy Ramsey Lewis για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο βραβευμένος με Grammy Ramsey Lewis για πρώτη φορά στην Αθήνα

O Ramsey Lewis μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας jazz σκηνής και κάτοχος τριών Βραβείων Grammy έρχεται για για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Με περισσότερους από 80 δίσκους στο ενεργητικό του, ο Lewis αποτελεί ηγετική φιγούρα στη σκηνή της σύγχρονης jazz για πάνω από 50 χρόνια, ενώ μετράει τρία Βραβεία […]

O Ramsey Lewis μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας jazz σκηνής και κάτοχος τριών Βραβείων Grammy έρχεται για για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Με περισσότερους από 80 δίσκους στο ενεργητικό του, ο Lewis αποτελεί ηγετική φιγούρα στη σκηνή της σύγχρονης jazz για πάνω από 50 χρόνια, ενώ μετράει τρία Βραβεία Grammy («Hang on Sloopy» – 1973, «Hold it Right There» – 1966, «The In Crowd» – 1965) και επτά Gold Records («Sun Goddess» – 1976, «Sound of Christmas» – 1968, «Wade in the Water» – 1966, «Hang On Ramsey» – 1966, «The In Crowd» – 1965).

Η πορεία του Ramsey Lewis ξεκίνησε στην ηλικία των 4 ετών όταν άρχισε τα μαθήματα πιάνου. Πέρα από την προσωπική του δουλειά που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα μουσικά δρώμενα, ο Ramsey Lewis, με το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα που τον διακρίνει, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και από άλλα είδη μουσικής, καθώς αναζητά διαρκώς ευκαιρίες για πειραματισμό και τη δημιουργία νέου ύφους μουσικής. Κάποιες από αυτές τις συνεργασίες ενδεικτικά είναι αυτή με την Nancy Wilson (The Two of Us), με τη London’s Philharmonic Orchestra (A Classic Encounter) με τον Dr. Billy Taylor (We Meet Again) καθώς και με τους Grover Washington, Jr., Earl Klugh και Dave Koz (στο side project Urban Knights).

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει μαζί με το κουαρτέτο του το βράδυ του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου, στο Theater Stage του Gazarte Lewis.

Ιnfo
Gazarte Theater Stage, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 50€ | Β ζώνη: 40€ | Όρθιοι 20€
Ταμείο: A ζώνη: 55€ | Β ζώνη: 45€ | Όρθιοι 25€
Σημεία προπώλησης: viva.gr 11876, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Gazarte


entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024