
Έκτακτα μέτρα Δήμων για την προστασία των αστέγων
Παρέτεινε ο Δήμος Αθηναίων τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Έκτακτα μέτρα λαμβάνει και ο Δήμος Ηρακλείου.
Παρέτεινε ο Δήμος Αθηναίων τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το βράδυ της Πέμπτης στους δύο θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν διανυκτέρευσαν συνολικά 46 άτομα.
Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι ομάδες streetwork του Δήμου παρείχαν επιτόπια φροντίδα και ενημέρωση σε 379 άτομα, ενώ οι οργανώσεις EMFASIS και PRAKSIS, παρενέβησαν σε 20 περιπτώσεις αντιστοίχως η κάθε μία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων είναι διαθέσιμος για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Το Κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου θα είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση έως και την ερχόμενη Τετάρτη για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας θα χρειαστούν τη φιλοξενία του Δήμου.
«Οι άνθρωποι που θα αναζητήσουν ζεστασιά και φροντίδα στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα, να λάβουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, κουβέρτες, ξηρά τροφή και ζεστά γεύματα και ροφήματα», αναφέρει ο δήμος Ηρακλείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από τον πόλεμο στον «σούπερ Ελ Νίνιο» – Νέοι κίνδυνοι για το κόστος τροφίμων
- Ψυχικά ανίκανος να δικαστεί ο άνθρωπος που δολοφόνησε Ουκρανή σε τρένο των ΗΠΑ
- Ο Χέντο Τούρκογλου πρόκειται να ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA (pic)
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση



