Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην «κατάψυξη» η χώρα, χιόνια και κλειστά σχολεία

Στην «κατάψυξη» η χώρα, χιόνια και κλειστά σχολεία

Στα λευκά έχει ντυθεί μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις συνεχίζονται. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε πολλές περιοχές, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Στα λευκά έχει ντυθεί μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις συνεχίζονται. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε πολλές περιοχές, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Κλειστά σχολεία

Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς όλα τα σχολεία της Φθιώτιδας παραμένουν κλειστά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, εκτός από τα σχολεία στην περιοχή της Αταλάντης.

Επίσης, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στη Λάρισα, στο δήμο Καλαβρύτων, στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας λόγω των χιονοπτώσεων.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς «οδηγηθήκαμε στην απόφαση να κλείσουμε σήμερα τα σχολεία, όχι γιατί υπάρχουν αποκλεισμένοι δρόμοι, αλλά για να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές στις μετακινήσεις τους από τις κατά τόπους κοινότητες, λόγω του χιονιού και του παγετού».

Με απόφαση του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Τρίπολης λειτουργούν κανονικά, κλειστά είναι στα χωριά του δήμου, ενώ τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο σύνολο του δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά είναι επίσης όλα τα σχολεία στη Γορτυνία με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου και με απόφαση του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, κλειστά είναι μόνο τα σχολεία σε Καστρί και ‘Αγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Στα λευκά η ορεινή Πελοπόννησος

Με αμείωτη ένταση χιονίζει από τη νύχτα στην ορεινή Πελοπόννησο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, ούτε διακοπές ρεύματος, παρά μόνο στιγμιαίες πτώσεις τάσεις σε κάποια ορεινά χωριά.

Ανοικτός είναι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης, από το 10ο έως το 50ό χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας, από το 16ο έως και το 68ο χιλιόμετρο και στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 27ο έως το 42ο χιλιόμετρο.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Μεγαλόπολης-Καλαμάτας, από το 7ο έως το 13ο χιλιόμετρο και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα, του Μαινάλου, καθώς και στην ορεινή Κορινθία. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες και στον δρόμο από Καρδαρά προς το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος για τη Βυτίνα.

Χιόνια στη Φθιώτιδα

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλο τον νομό Φθιώτιδας, από νωρίς το πρωί, ενώ το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά μέσα στην πόλη της Λαμίας. Στα βόρεια και τα δυτικά ου νομού και ειδικά στις περιοχές προς Δομοκό και Καρπενήσι, το χιόνι φτάνει μέχρι και 20 εκατοστά.

Στο εθνικό δίκτυο, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου από το 110χλμ έως και το 125 της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, υπάρχει έντονη χιονόπτωση χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα, αφού δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς και κρατούν τον δρόμο ανοιχτό. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες στο εθνικό δίκτυο από τον Αγιο Κωνσταντίνο μέχρι τη Λαμία.

Στον δρόμο, από Λαμία για Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα, από το 4ο έως το 50ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και μόνο για μικρά αυτοκίνητα, ενώ έχει απαγορευτεί για όλα τα υπόλοιπα. Αλυσίδες χρειάζονται και στον δρόμο από Λαμία προς ‘Αμφισσα, από το 4ο έως το 23 χλμ, στο ύψος του Μπράλλου.

Στα λευκά και η Λάρισα

Στα λευκά έχει ντυθεί η Λάρισα αλλά και όλος ο νομός, καθώς χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέχρις στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την κυκλοφορία, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας.

Εδώ και αρκετές ώρες, από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιχειρούν σε όλο τον νομό, με έμφαση στις επαρχίες Φαρσάλων και Ελασσόνας, 12 εκχιονιστικά μηχανήματα και ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτές οι οδικές αρτηρίες.

Στην κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα

Παγωνιά επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες υπό το μηδέν να καταγράφονται από νωρίς σε όλους τους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Τη χαμηλότερη «βουτιά» έκανε ο υδράργυρος στη Φλώρινα, δείχνοντας, τα ξημερώματα, -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ, την ίδια ώρα, η θερμοκρασία στην Πτολεμαΐδα κατέβηκε στους -11. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα σε ορεινές περιοχές του νομού Κοζάνης που συνορεύουν με τη Θεσσαλία.

«Βαριά» συννεφιά έχει σκεπάσει από νωρίς τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στον -1 βαθμό Κελσίου, ενώ στην εξέλιξη της ημέρας αναμένονται αρχικά βροχές και αργότερα χιονόνερο στην πόλη, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 4 με 5 βαθμούς.

Τσουχτερό είναι από νωρίς το κρύο και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονία. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μετρήθηκαν στις Σέρρες και στο Κιλκίς (από -5), όπως επίσης στη Βέροια (-4).

Εξαιτίας της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών και του παγετού που ακολούθησε, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς. Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024