Στο 13% ΦΠΑ στο γάλα, στο 23% το σοκολατούχο
Σε συντελεστή ΦΠΑ 13% θα υπάγεται το γάλα και η κρέμα γάλακτος, ενώ σε συντελεστή ΦΠΑ 23% θα υπάγονται τα ροφήματα με βάση το γάλα που περιέχουν κακάο, καφέ ή βανίλια και εκχυλίσματα φρούτων, διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Σε συντελεστή ΦΠΑ 13% θα υπάγεται το γάλα και η κρέμα γάλακτος, ενώ σε συντελεστή ΦΠΑ 23% θα υπάγονται τα ροφήματα με βάση το γάλα που περιέχουν κακάο, καφέ ή βανίλια και εκχυλίσματα φρούτων, διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Οι διευκρινίσεις βασίζονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, με αφορμή ερωτήματα πολιτών προς τη Φορολογική Διοίκηση και η οποία προβλέπει συγκεκριμένα, ότι:
- Σε συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται το γάλα και η κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα), συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών.
- Σε συντελεστή ΦΠΑ 23% υπόκεινται τα προϊόντα με βάση το γάλα που περιέχουν άλλες ουσίες, πλην γλυκαντικών, όπως π.χ. το κακάο, ο καφές ή ουσίες, όπως βανίλια ή εκχυλίσματα φρούτων.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω διαφοροποίηση δεν επήλθε, βάσει των διατάξεων του νόμου 4334/2015, αλλά απορρέει από την κατάταξη των προϊόντων σε δασμολογική κλάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ

