Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς άμεση πώληση οδεύει το υπόλοιπο 10% του ΟΤΕ

Προς άμεση πώληση οδεύει το υπόλοιπο 10% του ΟΤΕ

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση πώληση του 10% του ΟΤΕ φέρνει στο φως η δημοσιοποίηση της αναφοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου) για τα προαπαιτούμενα που οδήγησαν στην τελευταία υπoδόση ύψους 1 δισ. ευρώ.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση πώληση του 10% του ΟΤΕ φέρνει στο φως η δημοσιοποίηση της αναφοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου) για τα προαπαιτούμενα που οδήγησαν στην τελευταία υπό-δόση ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση του 1 δισ. κατέστη τελικά εφικτή χάρη στην έγγραφη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτουο οποίος μεεπιστολή του στις 21 Δεκεμβρίου προς τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί «επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο πακέτο μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ».

Η επιστολή μνημονεύεται ρητά στην έκθεση. Σημειώνεται επίσης ότι οι δανειστές αναμένουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες νομικές κινήσεις και συνεννοήσεις με τηνDeutscheTelekomώστε η μεταβίβαση του 10% να γίνει πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024