Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν ότι αποδέχτηκαν πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για κοινή συνάντηση στις 21 Ιανουαρίου στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Στην συνάντηση αναμένεται ότι θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι οποίες άρχισαν τον περασμένο Μάϊο.

Την Πέμπτη οι Ν.Αναστασιάδης και Μ.Ακιντζί είχαν νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ήταν εποικοδομητική.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν περαιτέρω καθοδηγητικές γραμμές στους διαπραγματευτές και πρότειναν 11 άτομα, ο καθένας ως μέλη της τεχνικής επιτροπής για την εκπαίδευση.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις «βρίσκονται στο στάδιο διαπίστωσης προόδου και δυσκολιών». Είπε ότι έγινε ανασκόπηση και καταγράφηκαν «σημεία συναντίληψης και οι αποστάσεις που υπάρχουν».

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι σύντομα θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, τη Βουλή και τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να τερματιστούν οι μεμψιμοιρίες και η παραφιλολογία, όπως είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ