Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Λεωφόρο. Μεσογείων εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ζητώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Στις 14:30 ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης συναντάται με την διοίκηση της Eldorado Gold.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Λεωφόρο. Μεσογείων εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ζητώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Στις 14:30 ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης συναντάται με την διοίκηση της Eldorado Gold.
Την Τρίτη η εταιρία ανακοίνωσε την αναστολή των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στην περιοχή ενώ το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για παραβάσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί στον Σκαϊ, κατηγόρησε την Eldorado Gold για αντιμετώπιση της Ελλάδας με όρους «μπανανίας».
Θέλουμε την επένδυση στη Χαλκιδική, αλλά με προϋποθέσεις, τόνισε στον Σκάι ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρώτη ερώτηση που θα θέσει στον κ. Ράιτ θα είναι «αν καταλαβαίνει πως η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, κι όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία».
Ο υπουργός άνοιξε «πόλεμο» και με τους εργαζόμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
