Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία: Χειροπέδες σε δύο αρχαιοκάπηλους

Λαμία: Χειροπέδες σε δύο αρχαιοκάπηλους

Υποψήφιους αγοραστές για να πουλήσει ένα σπάνιο αρχαίο αγγείο που προμηθεύτηκε προ δεκαετίας από έναν 59χρονο αναζητούσε μία 56χρονη. Μόνο που και οι δύο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Υποψήφιους αγοραστές για να πουλήσει ένα σπάνιο αρχαίο αγγείο που προμηθεύτηκε προ δεκαετίας από έναν 59χρονο αναζητούσε μία 56χρονη.

Μόνο που και οι δύο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Σε έρευνα στο σπίτι της 56χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το επίμαχο αρχαίο αγγείο, μία ραμφόστομη, αμαυρόχρωμη πρόχους, που χρονολογείται στην Ύστερη Μεσοελλαδική περίοδο (1.600-1.550 π.Χ.), έχει ύψος 0,17μ. και είναι μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, καθώς εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και προφανώς προέρχεται από τάφο.

Επιπλέον, κλιμάκιο αστυνομικών βρήκε στο σπίτι του 59χρονου στη Λαμία άλλο ένα αρχαίο αντικείμενο, εννέα τμήματα αρχαίων αγγείων και 19 όστρακα αρχαίων αγγείων. Οι αρχαιότητες αυτές επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για τμήματα αρχαίων κινητών μνημείων, που επίσης εμπίπτουν στη σχετική νομοθεσία και χρονολογούνται στην Ύστερη Ρωμαϊκή-Βυζαντινή εποχή και στην Ελληνιστική περίοδο.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024