Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισόπαλη 8-8 η εθνική πόλο ανδρών στο ντέρμπι με την Ουγγαρία

Ισόπαλη 8-8 η εθνική πόλο ανδρών στο ντέρμπι με την Ουγγαρία

Ισόπαλη 8-8 με την Ουγγαρία αναδείχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει ανοιχτή τη μάχη για την πρώτη θέση του Δ' ομίλου, η οποία πιθανότατα θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, εφόσον οι δύο ομάδες επικρατήσουν στη συνέχεια των υποδεέστερων αντιπάλων τους (Ρωσία και Τουρκία).

Ισόπαλη 8-8 με την Ουγγαρία αναδείχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει ανοιχτή τη μάχη για την πρώτη θέση του Δ’ ομίλου, η οποία πιθανότατα θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, εφόσον οι δύο ομάδες επικρατήσουν στη συνέχεια των υποδεέστερων αντιπάλων τους (Ρωσία και Τουρκία).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και βρέθηκε να χάνει 8-6 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, είχε όμως τα ψυχικά αποθέματα να «γυρίσει» το ματς και θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη στο τέλος, αν ο Νάγκι δεν σταματούσε τον Κολόμβο σε επίθεση με παίκτη παραπάνω.

Στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές, την Τετάρτη (13/1, 16:45) με την Τουρκία και την Παρασκευή (15/1, 21:15) με τη Ρωσία, κάθε γκολ μετράει για την εθνική, που στοχεύει στην πρωτιά ώστε να αποφύγει το… συναπάντημα με τους πανίσχυρους Σέρβους στα προημιτελικά. Τον ίδιο στόχο έχουν φυσικά και οι Μαγυάροι και το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να προδικαστεί.

Η ελληνική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, ιδίως επιθετικά, καθώς στα πρώτα έξι λεπτά δεν κατάφερε να εκδηλώσει ούτε ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Οι Ούγγροι σκόραραν στις δύο πρώτες επιθέσεις τους, αλλά οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου «έβγαλαν» τρεις άμυνες με παίκτη λιγότερο και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Όταν η εθνική κέρδισε αποβολές κατάφερε να τις αξιοποιήσει και να ισοφαρίσει, αλλά στην εκπνοή της πρώτης περιόδου ο Ντένες Βάργκα έδωσε ξανά προβάδισμα στους Μαγυάρους, σκοράροντας σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω. Οι διεθνείς έμειναν συγκεντρωμένοι στην άμυνα (με τον Στέφανο Γαλανόπουλο να κάνει αρκετές σπουδαίες επεμβάσεις) και στον παίκτη παραπάνω και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (5-4) με ωραίο γκολ του Γεννηδουνιά, αλλά ο Χαράι απάντησε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 5-5.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό ήταν ότι και οι τρεις αμυντικοί (Δελακάς, Ποντικέας, Δερβίσης) είχαν ήδη από δύο ποινές, όπως και ο Μυλωνάκης.

Το τρίτο οκτάλεπτο κύλησε σε ισορροπία, όμως η Ουγγαρία κατάφερε και πάλι να προηγηθεί (7-6) με τρόπο πανομοιότυπο όπως στην πρώτη περίοδο, καθώς ο Ντένες Βάργκα σκόραρε στον παραπάνω στα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού η μπάλα έπεσε στα χέρια του μετά από σουτ του Ντάνιελ Βάργκα στο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι Μαγυάροι κέρδισαν νέα αποβολή και με τον Χαράι ξέφυγαν με δύο γκολ, δημιουργώντας εκνευρισμό στην ελληνική ομάδα, που διαδοχικά έχασε και τους τρεις αμυντικούς της με ποινές. Ο Γαλανόπουλος κράτησε «ζωντανή» την εθνική με δύο μεγάλες αποκρούσεις (σε κόντρα του Χαράι και σε παραπάνω του Ντάνιελ Βάργκα) και ο Βλαχόπουλος μείωσε με σουτ από τα 5μ. σε 8-7.

Οι διεθνείς πήραν κουράγιο και «έσφιξαν» την άμυνά τους, για να φτάσουν τελικά στην ισοφάριση με γκολ του Κώστα Γεννηδουνιά στον παίκτη παραπάνω, 1΄35΄΄ πριν τη λήξη. Στο φινάλε, μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη, καθώς ο Κολόμβος κέρδισε αποβολή, αλλά το κοντινό σουτ του ίδιου αποκρούστηκε από τον Νάγκι.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ντάνιελ Βάργκα (περιφέρεια), 2-0 Χαράι (φουνταριστός), 2-1 Μυλωνάκης (π.π.), 2-2 Φουντούλης (π.π.), 3-2 Ντένες Βάργκα (π.π.), 3-3 Μυλωνάκης (π.π.), 4-3 Χοσνιάνσκι (π.π), 4-4 Φουντούλης (περιφέρεια), 4-5 Γεννηδουνιάς (π.π.), 5-5 Χαράι (π.π.), 5-6 Δερβίσης (π.π.), 6-6 Ντένες Βάργκα (π.π.), 7-6 Ντένες Βάργκα (π.π.), 8-6 Χαράι (π.π.), 8-7 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 8-8 Γεννηδουνιάς (π.π.).

Η εθνική είχε 6/11 με παίκτη παραπάνω και δύο γκολ από την περιφέρεια. Η Ουγγαρία είχε 6/12 με παίκτη παραπάνω, ένα γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (4΄08΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Ποντικέας (7΄40΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), ο Δελακάς (5΄53΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού) και ο Ερντέλι (2΄36΄΄ πριν τη λήξη του ματς).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 3-2, 2-3, 2-1, 1-2

Διαιτητές: Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Σταμπάλια (Κροατία)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ):
Νάγκι, Γκορ Νάγκι, Μπάτορι, Ερντέλι, Βάμος, Χοσνιάνσκι 1, Ντέκερ, Μάνχερτς, Ντάνιελ Βάργκα 1, Ντένες Βάργκα 3, Κις, Χαράι 3, Μπιστριτσάνι

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος):
Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Δευτέρα 11/1
Ρωσία-Τουρκία 17-8
Ουγγαρία-ΕΛΛΑΔΑ 8-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 1 αγώνα)
ΤΕΡΜ. Β.

Ρωσία 17-8 3
ΕΛΛΑΔΑ 8-8 1
Ουγγαρία 8-8 1
Τουρκία 8-17 0

Τετάρτη 13/1

16:45 Τουρκία-ΕΛΛΑΔΑ
21:15 Ουγγαρία-Ρωσία

Παρασκευή 15/1

10:30 Ουγγαρία-Τουρκία
21:15 Ρωσία-ΕΛΛΑΔΑ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024