Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ο βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Μεξικό: Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ο βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας θα μεταφερθεί ο Χοακίν Γκουσμάν («Ελ Τσάπο»), ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών, ο οποίος συνελήφθη από τις μεξικανικές αρχές. O «Ελ Τσάπο» κατάφερε αρχικά να διαφύγει της σύλληψης κατά τη διάρκεια επιδρομής, αλλά τελικά συνελήφθη.

Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας θα μεταφερθεί ο Χοακίν Γκουσμάν («Ελ Τσάπο»), ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών, ο οποίος συνελήφθη από τις μεξικανικές αρχές.

O «Ελ Τσάπο» κατάφερε αρχικά να διαφύγει της σύλληψης κατά τη διάρκεια επιδρομής της Αστυνομίας, καθώς απέδρασε από αγωγό όμβριων υδάτων. Ωστόσο συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να το σκάσει με αυτοκίνητο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μεξικού.

Ο Γκουσμάν θα μεταφερθεί στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Αλτιπλάνο όπου είχε αποδράσει με θεαματικό τρόπο τον Ιούλιο, όπως γνωστοποίησε η εισαγγελέας του Μεξικού, Αρελί Γκόμες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Μεξικού, προτού ο Γκουσμάν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο του στρατού.

Ο 58χρονος βαρόνος είχε αποδράσει στις 11 Ιουλίου από αυτήν την φυλακή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από την πόλη του Μεξικού, χάρη σε μια υπόγεια στοά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος ανακοίνωσε την σύλληψη του κακοποιού νωρίτερα, περιέγραψε ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αρχές ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών «που διήρκησαν μήνες» και ότι η σύλληψη του καταζητούμενου αποτελεί λόγο «υπερηφάνειας» για όλους τους πολίτες του Μεξικού.

Ο βαρόνος των ναρκωτικών συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Λος Μότσις, στην πολιτεία Σιναλόα (βορειοδυτικά), τη γενέτειρά του, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάριο Λόπες Βάλντες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024