Παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ κατά του Ασφαλιστικού
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, ενάντια «στη σχεδιαζόμενη διάλυση του Ασφαλιστικού». Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καλεί την ίδια ώρα και το ΠΑΜΕ.
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, ενάντια «στη σχεδιαζόμενη διάλυση του Ασφαλιστικού».
Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καλεί την ίδια ώρα και το ΠΑΜΕ.
Η δράση αυτή της ΑΔΕΔΥ είναι -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- το πρώτο βήμα στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, όπως αποφασίστηκε στο Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης στη συνεδρίασή του την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές».
Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει, επίσης, κάλεσμα στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα στους εργαζόμενους του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά και παράλληλα να συμπαρασταθούν στους πρώην εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας εδώ και 25 ημέρες, ζητώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ως βασικούς άξονες επίλυσης του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, η ΑΔΕΔΥ προκρίνει την μικρή, έστω, αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.
Αναφερόμενη δε στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία θέτει το ερώτημα «ποια θα ήταν η εικόνα τους αν δεν είχαν υποστεί, διαχρονικά, τις επιπτώσεις των “εγκληματικών” επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων: τη χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών τους από το κράτος και τη χρήση τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, την εμπλοκή των αποθεματικών τους στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων ή στο Χρηματιστήριο;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442