Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 2016 κάνει ποδαρικό με κινηματογραφικές διασκευές κλασικών βιβλίων

Το 2016 κάνει ποδαρικό με κινηματογραφικές διασκευές κλασικών βιβλίων

Οι κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων έχουν την τιμητική τους την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Το ταξίδι σε ενα άλλο σύμπαν συνεχίζεται στις σκοτεινές αίθουσες, και αυτή την φορά μεταφερόμαστε στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα. Το γεμάτο κρυφά νοήματα, συναισθηματικό και πολυδιαβασμένο παραμύθι του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί μεταφέρεται για τέταρτη φορά στη μεγάλη οθόνη και στην αυγή του νέου έτους μας καλεί ανακαλύψουμε ξανά το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Ωστόσο, την εβδομάδα αυτή, φαίνεται πως οι κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων έχουν την τιμητική τους! Έτσι, εκτός από το βιβλίο του Σεντ Εξιπερί, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την επική, κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου Στην Καρδιά της Θάλασσας, το μπεστ σέλερ του Κολμ Τόιμπιν, Brooklyn που «ζωντανεύει» με την ομότιτλη ταινία, καθώς και το Δεκαήμερο του Βοκάκιου που εμπνέει τους αδελφούς Ταβιάνι στην ταινία Θαυμάσιος Βοκάκιος


O Μικρός Πρίγκιπας
Το κλασικό παιδικό παραμύθι του Σεν-Εξιπερί και ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών, ο θρυλικός Μικρός Πρίγκιπας μεταφέρεται αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Mark Osborne (Kung-Fu Panda). Το γεμάτο νοήματα και συμβολισμούς βιβλίο, γίνεται animation μεε πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.


Στην Καρδιά της Θάλασσας
O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Ρον Χάουαρντ, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, την αληθινή ιστορία που ενέπνευσε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών, τον Μόμπι Ντικ, στην ταινία Στην Καρδιά της Θάλασσας (In the Heart of the Sea). Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, Μόμπι Ντικ. Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία Στην Καρδιά της Θάλασσας θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα. To ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.



Brooklyn
Βασισμένο στο καθηλωτικό μπεστ σέλερ του Κολμ Τόιμπιν, το «Brooklyn». Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Έιλις, που μετακομίζει από μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας στο πολύβουο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου -αντίθετα με την ζωή που άφησε πίσω- βρίσκει την ευκαιρία να πιάσει δουλειά, να χτίσει το μέλλον της και να βρει τον έρωτα, στο πρόσωπο του Ιταλοαμερικανού Τόνι. Όταν μια οικογενειακή τραγωδία την φέρνει πίσω στην Ιρλανδία, η Έιλις βρίσκεται και πάλι στην παλιά της ζωή, αυτή τη φορά με τον Τζιμ να την διεκδικεί. Αναβάλλοντας διαρκώς την επιστροφή της στις Η.Π.Α., η Έιλις βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα φοβερό δίλημμα ανάμεσα σε δύο άνδρες και δύο χώρες. Η απόφασή της θα καθορίσει το πού είναι το πραγματικό της σπίτι και, τελικά, ποια η ζωή που θέλει να ζήσει.


Θαυμάσιος Βοκάκιος
Εμπνευσμένοι από το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, οι αδελφοί Ταβιάνι επικεντρώνονται σε πέντε από τις εκατό ιστορίες που περιλαμβάνονται στο κλασικό αυτό αριστούργημα της ιταλικής λογοτεχνίας, για να αποτίσουν έναν απολαυστικό φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες όλων των εποχών. Στη χτυπημένη από την πανούκλα Φλωρεντία του 14ου αιώνα, δέκα νεαροί άνδρες και γυναίκες αποφασίζουν να ξεφύγουν από τον θάνατο που τους περικυκλώνει και δραπετεύουν στην εξοχή. Εκεί, καταφεύγουν σε ένα επαρχιακό κτήμα, όπου περνούν δέκα μέρες διηγούμενοι ιστορίες για την αγάπη, το πεπρωμένο και την αναγέννηση.


Η Σιωπηλή Δολοφόνος
Στην Κίνα του 9ου αιώνα, μια καλόγρια απαγάγει ένα δεκάχρονο κορίτσι με σκοπό να τη μυήσει στις πολεμικές τέχνες και να την μετατρέψει σε ψυχρή δολοφόνο. Απώτερος στόχος η πάταξη της διαφθοράς. Όταν αποτύχει σε μία από τις αποστολές της, θα σταλεί πίσω στη γενέτειρα της για να σκοτώσει τον άντρα που προοριζόταν να παντρευτεί. Μετά από 13 χρόνια εξορίας, πρέπει να αντιμετωπίσει την οικογένεια της, τις αναμνήσεις της και τα καταπιεσμένα της συναισθήματα. Θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον άντρα που αγαπά και τον ιερό σκοπό που πλέον υπηρετεί. Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.


Μπελ & Σεμπαστιάν 2: Η Περιπέτεια Συνεχίζεται
Το γλυκύτατο δίδυμο επιστρέφει για μία ακόμη περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα, ανθρωπιά αλλά και δράση! Στο χωριό του Σεμπαστιάν, όλοι γιορτάζουν τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εκείνος μαζί με τον σκύλο του περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή της Αντζελίνα. Αλλά τα νέα είναι δυσάρεστα: το χωριό μαθαίνει ότι το αεροπλάνο της Αντζελίνα έπεσε σε ένα πυκνό δάσος και όλοι θρηνούν το χαμό της. Όλοι εκτός από τον παππού του Σεμπαστιάν, ο οποίος ξέρει έναν άνδρα που μπορεί να τους βοηθήσει να την βρουν και πάλι. Έτσι ξεκινά η αποστολή διάσωσης της Ανζελίνα, που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, ταλαιπωρίες αλλά και ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των δύο φίλων…

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 31/12-6/01

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024