Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις ΗΠΑ η προετοιμασία της Στεφανίδη για το Παγκόσμιο

Στις ΗΠΑ η προετοιμασία της Στεφανίδη για το Παγκόσμιο

Εντός... έδρας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μένει μόνιμα στις ΗΠΑ (Οχάιο) και από αυτή τη σεζόν έχει νέο προπονητή, τον σύζυγό της Μίτσερ Κρίερ. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Πόρτλαντ και για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Εντός… έδρας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μένει μόνιμα στις ΗΠΑ (Οχάιο) και από αυτή τη σεζόν έχει νέο προπονητή, τον σύζυγό της Μίτσερ Κρίερ. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Πόρτλαντ και για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια αυτό έχει μεγάλη σημασία.

«Η προετοιμασία είναι προγραμματισμένη ώστε να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόρτλαντ. Είμαι πολύ χαρούμενη, που η διοργάνωση θα γίνει στις ΗΠΑ, πρώτον γιατί επιτέλους δεν θα χρειαστεί να κάνω μεγάλο ταξίδι και δεύτερον γιατί πλέον εδώ νιώθω σαν το σπίτι μου.

Στο Πόρτλαντ ζουν πολλοί φίλοι μου, οι οποίοι ήδη προγραμματίζουν να δουν τους αγώνες και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Νιώθω σαν να είμαι στην έδρα μου», δήλωσε η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 στον ανοιχτό και του 2015 στον κλειστό στίβο και πρόσθεσε:

«Ο μεγάλος μου στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να βελτιώσω στο Πόρτλαντ το ρεκόρ της σεζόν. Ξέρω πως αν καταφέρω κάτι τέτοιο θα είμαι σε θέση να κατακτήσω μετάλλιο».

Η Στεφανίδη έχοντας ήδη διανύσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας της είναι σε θέση να κάνει μια πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Η προπόνηση πάει πολύ καλά. Είναι η πρώτη χρονιά χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Φέτος έχουμε κάνει πολλή δουλειά σε κάποια τεχνικά θέματα, τα οποία δεν είχα δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχω βρει μια καλή ισορροπία μεταξύ της αμερικανικής προπονητικής, που προβλέπει καθημερινά προπόνηση με βάρη και δρόμους και της ευρωπαϊκής, που είναι περισσότερο ποιοτική».

Για την Στεφανίδη η σεζόν θα ξεκινήσει νωρίς, στις 8 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί με αγώνες κάθε εβδομάδα. Λέει συγκεκριμένα: «Θα ξεκινήσω στο Akron Pole Vault στις 8 Ιανουαρίου κι έπειτα θα αγωνιστώ στο Pole vault Summit στο Ρίνο. Όλο τον Ιανουάριο σκοπεύω να κάνω προπονητικές ημερίδες, προκειμένου να μεταφέρω στον αγώνα τις τεχνικές αλλαγές στα αγωνιστικά μου κοντάρια.

Έχουμε πολλά πανεπιστήμια κοντά μας και σκοπεύω να αγωνίζομαι κάθε Σαββατοκύριακο, καθώς θα με ωφελεί περισσότερο από το να κάνω μια προπόνηση αλμάτων. Στον προγραμματισμό μου είναι τόσο τα Millrose games στη Νέα Υόρκη (20/12) και ίσως νωρίτερα στη Βοστώνη (14/2)».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024