Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Beatles τώρα και σε streaming

Οι Beatles τώρα και σε streaming

Μπορεί να διαλύθηκαν τον Απρίλιο του 1970, αλλά η μουσική τους εξακολουθεί όχι μόνο να ψυχαγωγεί αλλά και να εμπνέει τους ανθρώπους. Τα τραγούδια των λατρεμένων από το κοινό σε κάθε γωνιά της Γης -55 χρόνια τώρα- Beatles είναι πλέον διαθέσιμα μέσω των υπηρεσιών streaming, της μεταφοράς δηλαδή δεδομένων ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός δικτύου εφαρμογών.

Μπορεί να διαλύθηκαν τον Απρίλιο του 1970, αλλά η μουσική τους εξακολουθεί όχι μόνο να ψυχαγωγεί αλλά και να εμπνέει τους ανθρώπους. Τα τραγούδια των λατρεμένων από το κοινό σε κάθε γωνιά της Γης –55 χρόνια τώρα- Beatles είναι πλέον διαθέσιμα μέσω των υπηρεσιών streaming, της μεταφοράς δηλαδή δεδομένων ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός δικτύου εφαρμογών.
Η Spotify, η Apple Music, η Google Play, η Tidal και η Amazon Prime Music είναι μερικές από τις εννέα υπηρεσίες που θα προσφέρουν στους φίλους των Σκαθαριών τη μουσική του εμβληματικού βρετανικού συγκροτήματος.

«Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών είναι αλήθεια ότι οι Beatles ήταν ανέκαθεν αργοπορημένοι. Στον κόσμο των iTunes, για παράδειγμα, έφθασαν μόλις το 2010, με πέντε χρόνια καθυστέρηση δηλαδή»δήλωσε στο BBC οΚρις Κουκ, συνιδρυτής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας CMU.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι οι διαχειριστές των δικαιωμάτων της μουσικής των Beatles καθυστέρησαν να τη βάλουν στο Διαδίκτυο για να μην καταστρέψουν τη δυνατότητα επανεκδόσεων των ευπώλητων δίσκων τους.

Πάντως, ο Κρις Κουκ και άλλοι ειδικοί σε ζητήματα μουσικής βιομηχανίας θεωρούν ότι η διάθεση της μουσικής των Beatles μέσω streaming θα ενισχύσει τον θρύλο τους.
Η συμφωνία δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες να διοχετεύσουν στο Διαδίκτυο με την τεχνολογία του streaming 224 τραγούδια από τα 13 μουσικά άλμπουμ που ηχογράφησαν σε στούντιο και διέθεσαν στη βρετανική αγορά οι Beatles. Τους επιτρέπει επίσης να «ανεβάσουν» και πολλές συλλογές τραγουδιών των τεσσάρων Σκαθαριών. Τα τραγούδια είναι διαθέσιμα από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024