Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Κλοιός Ταλιμπάν γύρω από την πόλη Σανγκίν

Αφγανιστάν: Κλοιός Ταλιμπάν γύρω από την πόλη Σανγκίν

Μάχες για τον έλεγχο του Σανγκίν, στην επαρχία του Χελμάντ στο Αφγανιστάν, διεξάγονται μεταξύ των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας και των Ταλιμπάν. Οι αναφορές θέλουν τους ενόπλους να έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο τμημάτων της πόλης, σε μία νέα έφοδο που θυμίζει την σύντομη κατάληψη του Κουντούζ νωρίτερα φέτος -δείγμα πως, 14 χρόνια μετά, οι Ταλιμπάν παραμένουν η σημαντικότερη απειλή στο Αφγανιστάν. Στρατιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό ρόλο στέλνει η Βρετανία.

Μάχες για τον έλεγχο του Σανγκίν, στην επαρχία του Χελμάντ στο Αφγανιστάν, διεξάγονται μεταξύ των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας και των Ταλιμπάν.

Οι βρετανικές δυνάμεις, που διατηρούν μικρή στρατιωτική ομάδα στο Αφγανιστάν σε ρόλο επιμελητείας, επιβεβαίωσαν διά εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας πως έστειλε τμήμα τους που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Οι αναφορές θέλουν τους ενόπλους να έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο τμημάτων της πόλης, σε μία νέα έφοδο που θυμίζει την σύντομη κατάληψη του Κουντούζ νωρίτερα φέτος -δείγμα πως, 14 χρόνια μετά, οι Ταλιμπάν παραμένουν η σημαντικότερη απειλή στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Reuters ο κυβερνήτης της επαρχίας του Χελμάντ, Μίρζα Χαν Ραχίμι, το βράδυ της Δευτέρας συνεχίζονταν σφοδρές συγκρούσεις μέσα στην πόλη, γύρω από το κεντρικό κτίριο της αστυνομίας.

Το «νούμερο δύο» της αφγανικής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ασράφ Γκάνι, ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει «άμεση δράση» της κεντρικής κυβέρνησης για το Σανγκίν.

Ωστόσο, ανώνυμες αναφορές αξιωματικών στο πρακτορείο Reuters υποστηρίζουν πως η διατήρηση του ελέγχου του Σανγκίν θεωρείται πλέον αδύνατη και το ζήτημα είναι η διάσωση των δεκάδων αστυνομικών που έχουν μείνει στην πόλη.

Ξεχωριστά, ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Χελμάντ, Μοχάμαντ Τζαν Ρασουλιάρ, έδωσε παρόμοια εικόνα μιλώντας στο Associated Press, λέγοντας πως μόνο τα κτίρια της αστυνομίας δεν έχουν πέσει στον έλεγχο των Ταλιμπάν και πως οι μάχες συνεχίζονταν.

Στην επαρχία του Χελμάντ, υπενθυμίζεται, είναι εκτεαμμένη η καλλιέργεια όπιου, πηγή χρηματοδότησης των Ταλιμπάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024