Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
18 κόλπα γιορτινού μακιγιάζ για τεμπέλες

18 κόλπα γιορτινού μακιγιάζ για τεμπέλες

Απίστευτα τρικ για άψογη εμφάνιση σε μηδενικό χρόνο.

Σοφία Ξυλιά, φωτό: imaxtree

1. Για να αποκτήσεις γρήγορα smokey eyes, κλείσε τα μάτια σου και πέρασε -με ένα πινελάκι- μια λαμπερή σκιά, ταυτόχρονα στη βάση των πάνω και των κάτω βλεφάρων. Αφού ανοίξεις τα μάτια, τελειοποίησε το αποτέλεσμα στα σημεία που χρειάζεται με το ίδιο πινελάκι.
2. Δώσε λάμψη στα βλέφαρα και στα ζυγωματικά με μια ιριδίζουσα σκιά.
3. Μουτζουρώσου με την μάσκαρα… επίτηδες. Εκμεταλλεύσου αυτό το ατύχημα για να πετύχεις εύκολα smokey εφέ χωρίς σκιά. Απλά σβήσε με τα δάχτυλα σου τη μάσκαρα που έχει πέσει στο περίγραμμα των ματιών σου και είσαι έτοιμη.
4. Πρόσθεσε λίγη ποσότητα glitter πάνω από τη γραμμή του eyeliner, για να μετατρέψεις ένα καθημερινό look σε επίσημο.
5. Τα μάτια σου θα δείξουν μεγαλύτερα αν απλώσεις ρουζ στα βλέφαρα και στο κόκαλο των φρυδιών, εκτός από τα μάγουλα σου.
6. Οι αρχάριες στο μακιγιάζ μπορούν να πετύχουν τέλεια smokey eyes με την βοήθεια μιας σκιάς σε μορφή κρέμας, καθώς απλώνεται πανεύκολα με τα δάχτυλα στο πάνω κινητό βλέφαρο και κάτω από τα μάτια.
7. Με ένα μολύβι ματιών, τράβηξε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στις ρίζες των βλεφαρίδων σου -όχι από επάνω τους- προκειμένου να φαίνονται πιο πυκνές. Έτσι δεν θα χρειαστείς πολλές στρώσεις μάσκαρα.
8. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μόνο προϊόν ως σκιά φρυδιών, σκιά ματιών και eyeliner, διαφοροποιώντας κάθε φορά την τεχνική και τα πινέλα που χρειάζονται. Διάλεξε μια καφέ ματ σκιά και με ένα γωνιώδες πινελάκι τόνισε τα φρύδια σου κάνοντας κοφτές, ελαφριές γραμμές. Επιλέγοντας ένα πινέλο με μαλακές μακριές τρίχες, μπορείς να απλώσεις την ίδια σκιά στα βλέφαρα, αυξάνοντας την ποσότητα που θα βάλεις στην κόγχη και στην εξωτερική γωνία των ματιών για διαβάθμιση στο χρώμα. Τέλος, πέρασε ένα νωπό πινελάκι για eyeliner στη σκιά και τράβηξε μια γραμμή στα βλέφαρα σου για παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό του υγρού eyeliner.
9. Αξιοποίησε μια κάρτα ή κάποιο άλλο αντικείμενο με γωνία, για να τραβήξεις εύκολα την γραμμή του eyeliner. Τοποθέτησε το στην εξωτερική γωνία των ματιών σου με ανοδική κλίση και με κατεύθυνση προς την άκρη των φρυδιών σου. Χρησιμοποίησε το σαν οδηγό για να πετύχεις τα τέλεια cat eyes αστραπιαία!
10. Ένα ματ bronzer σε μάγουλα και βλέφαρα θα δείξει το πρόσωπο πιο «ζεστό», παραμένοντας στο χειμωνιάτικο κλίμα των γιορτών.
11. Προτίμησε τα έντονα χείλη, παρά τα έντονα μάτια. Ακόμα και αν δεν έχεις βαφτεί στο υπόλοιπο πρόσωπο, ένα έντονο χρώμα κραγιόν θα σε δείξει πολύ περιποιημένη.
12. Άπλωσε ένα σκούρο χρώμα στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών και ένα πιο φωτεινό στο κέντρο. Ενοποίησε τις δύο αποχρώσεις με τα δάχτυλα σου και απέκτησε πιο γεμάτα χείλη και ένα εντυπωσιακό γιορτινό makeup look.
13. To κραγιόν αποκτάει διπλή χρήση αν το απλώσεις -εκτός από τα χείλη σου- στα μάγουλα και το σβήσεις με τα δάχτυλα σου, σαν υγρό ρουζ.
14. Το φως του κινητού σου (!) είναι αυτό που θα σου δείξει τα σημεία που πρέπει να εφαρμόσεις την contouring και την highlighter πούδρα. Απλά κράτησε το ακριβώς πάνω από το πρόσωπο σου ώστε οι σκιές που θα δημιουργηθούν να είναι ο οδηγός για το καλύτερο contouring που έχεις κάνει!
15. Χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να απλώσεις το glitter βερνίκι σου ακριβώς στα σημεία που θέλεις. Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνάς το πρόβλημα των glitter που συγκεντρώνονται -πεισματικά- μόνο στην άκρη των νυχιών.
16. Στόλισε τα μαλλιά σου με κοσμήματα που ήδη έχεις και μην ξοδέψεις για hair accessories. Για παράδειγμα, ένα ξεχωριστό δαχτυλίδι περασμένο στο δέσιμο μιας πλαϊνής κοτσίδας (αφού το σταθεροποιήσεις με τσιμπιδάκια) μπορεί να δείξει πολύ εντυπωσιακό.
17. Για φυσικούς κυματισμούς στα μαλλιά, χώρισε την αλογοουρά σου σε δύο τμήματα και τύλιξε τα διαδοχικά σε ένα σίδερο για μπούκλες. Έτσι θα έχεις ένα πιο χαλαρό και ανάλαφρο αποτέλεσμα.
18. Για να πετύχεις ένα sleek look στα μαλλιά -που δεν θα δείχνει άτονο- κάνε μια χωρίστρα στη μέση και φέρε στη βάση του αυχένα σου τις δύο τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο σου. Δέσε τες με ένα διακριτικό λαστιχάκι και άφησε τα υπόλοιπα μαλλιά κάτω. Τέλος, δώσε όγκο στη κορυφή των μαλλιών σου κρεπάροντας τα και σταθεροποιώντας τα με λακ.
Περισσότερες συμβουλές ομορφιάς στο blogSo Sof της Σοφίας Ξυλιά.

woman.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024