Ποια κρασιά απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης
Από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, που επιβάλλεται στον οίνο από 1/1/2016, απαλλάσσονται τα κρασιά που παράγονται από ιδιώτες και καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογένειας του ή τους προσκεκλημένους του - εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση, αναφέρεται μεταξύ άλλων στις διευκρινίσεις που παρέχει το υπουργείο Οικονομικών.
Από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, που επιβάλλεται στον οίνο από 1/1/2016, απαλλάσσονται τα κρασιά που παράγονται από ιδιώτες και καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογένειας του ή τους προσκεκλημένους του – εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση, αναφέρεται μεταξύ άλλων στις διευκρινίσεις που παρέχει το υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της εφαρμογής του μέτρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, επιβάλλεται από 1.1.2016 ειδικός φόρος κατανάλωσης στον οίνο, με συντελεστή 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος.
Επίσης επισημαίνεται ότι σε ειδικό φόρο κατανάλωσης υπόκειται ο οίνος που παράγεται στο εσωτερικό της χώρας, προέρχεται από άλλα κράτη-μέλη ή εισάγεται στο εσωτερικό της χώρας. Ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά το χρόνο θέσης σε ανάλωση του οίνου στο εσωτερικό της χώρας.
Όταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του οίνου δεν έχει καταβληθεί, η παραγωγή, η μεταποίηση και η κατοχή του πραγματοποιείται σε φορολογική αποθήκη.
Διευκρινίζεται ότι από την υποχρέωση σύστασης φορολογικής αποθήκης απαλλάσσονται οι μικροί οινοπαραγωγοί (οι οποίοι παράγουν κάτω από χίλια εκατόλιτρα ετησίως).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη Εικόνα: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η παγκόσμια οικονομία
- Σάντσεθ για το νόμο του Ισραήλ για θανατική ποινή στους Παλαιστίνιους: Ένα ακόμη βήμα προς το απαρτχάιντ
- Βασιλιάς Κάρολος: Υπό πίεση να συναντήσει θύματα του Έπσταϊν στις ΗΠΑ – Στο κάδρο Άντριου και Μάντελσον
- Πώς τα κέντρα δεδομένων μπορεί να επηρεάζουν το τοπικό κλίμα
- HELLO!: Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο στην Μαρινέλλα
- Νεϊμάρ: «Υποφέρω, πονάω, κλαίω, είμαι άνθρωπος…»
