Μήνυση για τις ελλείψεις σε φάρμακα θα καταθέσει ο σύλλογος οροθετικών
Mήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τις ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία, πρόκειται να καταθέσει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης του Συλλόγου, Γιώργος Τσιακαλάκης, μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.
Mήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τις ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία, πρόκειται να καταθέσει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης του Συλλόγου, Γιώργος Τσιακαλάκης, μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, την Τρίτη.
Όπως τόνισε ο κ. Τσιακαλάκης, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».
Αναφερόμενος στη συγκέντρωση, ο κ. Τσιακαλάκης τόνισε ότι «προχωρήσαμε σε αυτή την πυροσβεστική πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της κατάστασης, η οποία φαίνεται να δρομολογείται»
Επισήμανε παράλληλα ότι «η πηγή του προβλήματος είναι ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα αγοράζονται από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων» και ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαζικές αντι-Τραμπ διαδηλώσεις σε Γροιλανδία και Δανία – «Κάτω τα χεριά σου»
- Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια
- Βόλος: Αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη – Οι τρεις βασικές πηγές που επιβαρύνουν την ποιότητα του αέρα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Κηφισιά
- Άκης Πετρετζίκης: Η ανάρτηση με το γιο του Αχιλλέα και το χιουμοριστικό κουίζ
- Viohalco: Εμβληματική μορφή ο Νίκος Στασινόπουλος, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική βιομηχανία