Το εμβληματικό ξενοδοχείο «Ακροπόλ» αποκαλύπτεται
Το εμβληματικό κτίριο που συνδέθηκε με την έντονη κοσμική ζωή του Μεσοπολέμου καθώς και τη νεότερη Ιστορία, αφού από τα μπαλκόνια του καταγράφηκαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, δείχνει έτοιμο να ξαναμπεί στη ζωή της πόλης.
Το εμβληματικό κτίριο που συνδέθηκε με την έντονη κοσμική ζωή του Μεσοπολέμου καθώς και τη νεότερη Ιστορία, αφού από τα μπαλκόνια του καταγράφηκαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, δείχνει έτοιμο να ξαναμπεί στη ζωή της πόλης.
Όπως γράφει η «Καθημερινή», οι εργασίες στις όψεις του, επί των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, έχουν προχωρήσει, το ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου, το έργο έπρεπε να παραδίδεται αυτές τις ημέρες, αλλά αυτό δεν θα γίνει τόσο εύκολα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, σφάλματα στις αρχικές προμετρήσεις του προϋπολογισμού του έργου αλλά και προβλήματα που προκλήθηκαν στο διατηρητέο κτίριο από την πυρκαγιά του 2012 και τους καταπατητές, όχι μόνο καθυστερούν τις εργασίες αποκατάστασής του, αλλά επιβαρύνουν κι άλλο τον προϋπολογισμό του.
Το κτίριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Σ.Μαγιάσης και κατασκευάστηκε το 1925-26 κόστισε πολλά για να περιέλθει στο Δημόσιο, προκειμένου να στεγάσει πολιτιστικούς φορείς και χρήσεις του ΥΠΠΟ.
Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (2007-2013), οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν τον Ιούλιο 2013 με προϋπολογισμό 14.220.000 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ) και υπογραφείσα σύμβαση 8.345.793,38 ευρώ.
Όταν ολοκληρωθεί, προβλέπεται να δημιουργηθούν εκθεσιακοί χώροι, μεγάλο πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, ψηφιακή βιβλιοθήκη, χώροι για δράσεις του σύγχρονου πολιτισμού, εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442