Ξανθός: Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα πληρούν τις προϋποθέσεις
Τη διαβεβαίωση ότι η επιλογή των νέων διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ θα γίνουν με όλες τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σήμερα το πρωί.
Τη διαβεβαίωση ότι η επιλογή των νέων διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ θα γίνουν με όλες τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σήμερα το πρωί.
Ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η διαδικασία επιλογής θα γίνει βάσει των κριτηρίων που έχουν ήδη δημοσιευθεί στην σχετική προκήρυξη, ενώ φάνηκε ενοχλημένος που «πρώτη φορά ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών νοσοκομείων».
Αναφερόμενος στην διαδικασία αξιολόγησης των πρώην διοικητών των νοσοκομείων εξήγησε ότι «το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγήσεις των υγειονομικών περιφερειών, αλλά κάλεσε όλα τα εξεταζόμενα στελέχη σε προφορική συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν καταρτισμένοι επιστήμονες αλλά και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας».
Υπογράμμισε ότι «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα, κάνοντας άλλες δαπάνες.
Απαντώντας σε καταγγελίες ότι η κάθε συνέντευξη κράτησε ενάμισι λεπτό, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι όλοι είχαν «15 λεπτά». Διευκρίνισε ότι κανένας από τους διοικητές δεν θα λάβει αποζημίωση, με δεδομένο ότι υπήρξε αξιολόγηση του έργου τους.
Τέλος, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που διοικητές έμειναν σε νοσοκομεία 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ συνήθως οι αλλαγές γίνονται εντός εξαμήνου μετά τις εκλογές.
health.in.gr
- Υποκλοπές: Ένοχη σιωπή
- Μίλτος Πασχαλίδης: Η συγγραφή, η πατρότητα και τα δάκρυα του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον αδερφό του
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Θεσπρωτία – Μπαράζ δονήσεων τις τελευταίες ημέρες
- Βρετανία: «Η μηνιγγίτιδα μας την πήρε σε 12 ώρες» – Απαρηγόρητος ο πατέρας της 18χρονης μαθήτριας στο Κεντ
- H OpenAI ετοιμάζει «superapp» που συνδυάζει το ChatGPT με browser
- Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία»
