Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενέκρινε το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας τη συγχώνευση Cosco - China Shipping

Ενέκρινε το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας τη συγχώνευση Cosco – China Shipping

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιριών της χώρας, της China Ocean Shipping (Group) Company (COSCO) και της China Shipping Group Co, μια επιπλέον προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει τον συγκεκριμένο κλάδο περισσότερο ανταγωνιστικό διεθνώς. Το νέο σχήμα θα αποτελέσει την τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μερίδιο αγοράς περίπου 8,1%.

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιριών της χώρας, της China Ocean Shipping (Group) Company (COSCO) και της China Shipping Group Co, μια επιπλέον προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει τον συγκεκριμένο κλάδο περισσότερο ανταγωνιστικό διεθνώς.

Το νέο σχήμα θα αποτελέσει την τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μερίδιο αγοράς περίπου 8,1%, αρκετά πίσω από τις AP Moeller – Maersk A/S, Mediterranean Shipping Co SA και CMA CGM SA.

«Με την έγκριση του Κρατικού Συμβουλίου, η COSCO και η China Shipping θα αναδιαρθρωθούν», ανέφερε σήμερα στην ιστοσελίδα της η εποπτική αρχή κρατικής περιουσίας, χρησιμοποιώντας μια φράση που συχνά θεωρείται ότι αναφέρεται σε συγχώνευση. Δεν έδωσε, ωστόσο, περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η China Shipping Network Technology Co. Ltd, η εισηγμένη μονάδα της China Shipping, ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο ότι η συγχώνευση θα επικεντρωθεί στην μεταφορά φορτίων, εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και στις υπηρεσίες μεταφοράς πετρελαίου.

Πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Σενζέν θα ξεκινήσει και πάλι στις 14 Δεκεμβρίου.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών των εισηγμένων μονάδων των δύο εταιρίων έχει ανασταλεί από τις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της Barclays, η COSCO και η China Shipping ελέγχουν μαζί περιουσιακά στοιχεία αξίας 488 δισεκ. γιουάν (76 δισεκ. δολαρίων).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024