Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικοί όροι για τον έλεγχο της Frontex

Ελληνικοί όροι για τον έλεγχο της Frontex

Σε διελκυστίνδα μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ εξελίσσεται το θέμα του εύρους των αρμοδιοτήτων που θα μπορεί να έχει η Frontex στο πλαίσιο ελέγχου των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων. Η ελληνική πλευρά σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να δοθεί στη Frontex δικαίωμα να δρα αυτοδικαίως σε εξαιρετικές περιπτώσεις χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Αρχών της χώρας.

Σε διελκυστίνδα μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ εξελίσσεται το θέμα του εύρους των αρμοδιοτήτων που θα μπορεί να έχει η Frontex στο πλαίσιο ελέγχου των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων.

Η συζήτηση έχει ενταθεί καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει προτάσεις σχετικά με την ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου της Frontex.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, η ελληνική πλευρά σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να δοθεί στη Frontex δικαίωμα να δρα αυτοδικαίως σε εξαιρετικές περιπτώσεις χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Αρχών της χώρας.

Σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανέφερε την Τετάρτη πως «θέλουμε τη Frontex αλλά υπό τον έλεγχο της δικής μας Αστυνομίας».

Επίσης, προ ημερών επίσης τόνιζε χαρακτηριστικά: «Ενώ η Frontex με βάση το καταστατικό της δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε πολιτικές αποφάσεις, θέλει και ζητάει να περιπολεί τα χερσαία σύνορά μας με την ΠΓΔΜ και μάλιστα ζητάει οι περιπολίες να είναι από κοινού, δηλαδή να περιπολούμε μαζί Ελλάδα, ΠΓΔΜ και Frontex. Αυτό απερρίφθη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024