Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά ταινίες για την Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Επτά ταινίες για την Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Με την προβολή των επιλεγμένων μικρού μήκους ταινιών ολοκληρώνεται το Athens Film Lab, το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασαν οι Νύχτες Πρεμιέρας. Οι ταινίες, με θέμα την Αθήνα θα προβληθούν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Με την προβολή των επιλεγμένων μικρού μήκους ταινιών ολοκληρώνεται το Athens Film Lab, το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασαν οι Νύχτες Πρεμιέρας. Οι ταινίες, με θέμα την Αθήνα θα προβληθούν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Οι επτά ταινίες προέκυψαν από 21 επιλεγμένες ομάδες παραγωγής, οι οποίες συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων γύρω από την παραγωγή, το σενάριο και την σκηνοθεσία.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν επίσης ένα σεμινάριο σχετικά με τον Υποτιτλισμό για Κωφούς και Βαρήκοους θεατές (SDH), καθώς και την Ακουστική Περιγραφή (Audio Description) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους και σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας, σε ειδικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Νυχτών Πρεμιέρας (23/09 – 4/10).

Οι επτά ομάδες που διακρίθηκαν, κέρδισαν τη χρηματοδότηση του προγράμματος, αξίας 7.000 ευρώ η καθεμία, για την ολοκλήρωση των ταινιών τους.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

  • Ακρυλικό του Νίκου Πάστρα, παραγωγός Φαίδρα Βόκαλη
  • Αll the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Κόσεμουντ Σανίδη, παραγωγός Δέσποινα Σιφνιάδου
  • -1 της Νατάσσας Ξύδη, παραγωγοί Φένια Κοσοβίτσα, Μάνος Παπαδάκης
  • Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού, παραγωγός Βασίλης Χρυσανθόπουλος
  • Η Ζωή ενός Νεκρού του Ορφέα Περετζή, παραγωγός Κωνσταντίνος Βασίλαρος
  • HIWA της Ζακλίν Λέντζου, παραγωγός Βίκυ Μίχα
  • O Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά, παραγωγός Μάρια Ρεπούση

Όλες οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους (Greek SDH: Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing), σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Tο Athens Film Lab είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshop, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας, σε επιμέλεια της παραγωγού Αλεξάνδρας Μπουσίου.

Σκοπό του Athens Film Lab είναι η υποστήριξη και η προώθηση των νέων κινηματογραφιστών μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων, ομιλιών και pitching sessions με Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Συγχρόνως, στόχος ήταν και η ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Αθήνας και η προώθηση των στοιχείων που την καθιστούν διαχρονική μητρόπολη, σταυροδρόμι ιδεών και τουριστικό προορισμό.

Περιλήψεις Ταινιών:

Ακρυλικό του Ν. Πάστρα: Η πρώτη φορά ενός 16χρονου κοριτσιού γίνεται η αφετηρία για ένα συναισθηματικό ταξίδι ενηλικίωσης και συμφιλίωσης με το θάνατο, μέσω της μουσικής και της δύναμής της.

Ηθοποιοί: Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Κωστής Χαραμουντάνης, Σίσι Ράντα

All the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Κόσεμουντ Σανίδη: Δύο αγόρια και μια κοπέλα ετοιμάζονται για clubbing στην καρδιά της Αθήνας. Φτάνοντας εκεί, θα αντικρίσουν ένα άδειο club με τη μουσική να παίζει στη διαπασών.

Ηθοποιοί: Μιχάλης Σαράντης, Θάλεια Παπακώστα, Γιάννης Νιάρρος, Τίτα Μπονάτσου

-1 της Νατάσσας Ξύδη:

Καλοκαίρι στην Αθήνα και όλα είναι γκρι εκτός από τα φούξια μαλλιά της δεκαπεντάχρονης ερωτευμένης Έλσας. Και τα όνειρα; Έχουν χρώμα τα όνειρα;

Ηθοποιοί: Άννα Κλάδη, Δημήτρης Κίτσος, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κότσυφας, Άντριαν Φρίλινγκ, Μαρλέν Καμίνσκι, Γκάια Κάμερ Νούσιας

Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού:

Είναι άλλη μια νύχτα στο 24ωρο βενζινάδικο στα όρια της Αθήνας. Ο Βλάσης ξεκινά την νυχτερινή του βάρδια. Ο Στέφανος, ένας μεσήλικας νταλικέρης. Δύο ήρωες εκμυστηρεύονται τις σκέψεις και τα όνειρα τους, παγιδευμένοι στην Αθηναϊκή νύχτα. Ακροβατώντας ανάμεσα στο αστείο και το τραγικό, θα μοιραστούν τις ιστορίες τους σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και τι σημαίνει να είσαι έτοιμος για το ταξίδι.

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Νικούλης, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννακάκος, Θωμάς Νικούλης

Η Ζωή ενός Νεκρού
του Ορφέα Περετζή:

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και κινηματογραφημένο στο ίδιο το διαμέρισμα που συνέβησαν όλα, «H Ζωή ενός Νεκρού» περιγράφει την υπερβατική εμπειρία ενός νεαρού κινηματογραφιστή που μπαίνει στο διαμέρισμά του Θείου του λίγες μόνο μέρες μετά τον μυστηριώδη θάνατό του.

Ηθοποιοί: Απόστολος Κολοκυθάς, Σταμάτης Λόγος, Ιουλία Βεντίκου, Βίκυ Τσέλιου, Μαρίζα Πελεκάνου

HIWA της Ζακλίν Λέντζου:

Στην Αθήνα του Jay, ο ήλιος δεν είναι αρκετός. Κοιτάς κατάματα, χωρίς να τυφλωθείς.

Ηθοποιοί: Τζέι Μέλτσορ Λόπες, Τζεραχμίλ Στσάρα Λόπες, Κίρστεν Τίσα Λούις

Ο Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά:

Η Τίνα, παιδί-θαύμα στην ραπτική ρούχων, παίρνει μέρος στον αποκριάτικο διαγωνισμό κοστουμιού ντυμένη Πιγκουίνος και χάνει το πρώτο βραβείο από το Χανουμάκι. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τα προτερήματα της νικητήριας στολής έρχεται αντιμέτωπη με μια καθοριστική αλήθεια.

Ηθοποιοί: Μαίρη Καραζήση, Κατερίνα Λαζοπούλου, Αλέξανδρος Δήμος, Ίριδα Μπαγλανέα, Στάθης Αποστόλου, Δημήτρης Αμπατζής, Τάσος Σακκέτος, Ραφίκα Σαουίς

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024