Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Πρώτα πολιτική μετάβαση και μετά αποχώρηση Άσαντ

Παρίσι: Πρώτα πολιτική μετάβαση και μετά αποχώρηση Άσαντ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι δεν εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ πριν από μια πολιτική μετάβαση στη Συρία.
«Ενωμένη Συρία συνεπάγεται πολιτική μετάβαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει πριν από τη μετάβαση, αλλά χρειάζονται εγγυήσεις για το μέλλον».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι δεν εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ πριν από μια πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Le progrès de Lyon», διερωτήθηκε: «Η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους είναι αποφασιστική αλλά θα είναι πλήρως αποτελεσματική μόνο εάν ενωθούν όλες οι συριακές δυνάμεις και οι περιφερειακές. Πώς είναι αυτό δυνατόν, όσο ο Άσαντ προεδρεύει, αυτός που διέπραξε τόσες ωμότητες, και αυτός που έχει εναντίον του μεγάλο μέρος του λαού του;»

Έσπευσε όμως να διευκρινίσει: «Μια ενωμένη Συρία συνεπάγεται μια πολιτική μετάβαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει πριν από τη μετάβαση, αλλά χρειάζονται εγγυήσεις για το μέλλον».

Η Γαλλία, όπως οι ΗΠΑ και οι χώρες μέλη του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά με αεροπορικούς βομβαρδισμούς το Ισλαμικό Κράτος αναζητούν παράλληλα πολιτικές ή στρατιωτικές λύσεις με τη συμμετοχή τοπικών ή περιφερειακών παραγόντων που θα μπορούσαν να τερματίσουν τα τέσσερα και πλέον χρόνια πολέμου στη Συρία.

Το Παρίσι προτείνει κυρίως να μετάσχουν στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών οι συριακές ένοπλες δυνάμεις των οποίων δεν θα ηγείται ο Άσαντ.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία με τον συριακό στρατό όσο ο Μπασάρ αλ-Ασάντ είναι αρχηγός του. Αλλά από τη στιγμή που υπάρξει μια πολιτική μετάβαση και ο Μπασάρ δεν θα είναι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, μπορούμε πολύ καλά να συνεργαστούμε με αυτό που θα είναι ο συριακός στρατός. Αλλά σε μια πολιτική μετάβαση που θα λαμβάνει χώρα» είχε δηλώσει ο Φαμπιούς στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στο Μπουρζέ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024