Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάικλ Φασμπέντερ: «Ήταν τρομακτικός ο ρόλος του Μάκβεθ»

Μάικλ Φασμπέντερ: «Ήταν τρομακτικός ο ρόλος του Μάκβεθ»

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου «Ο ρόλος του Μάκβεθ ήταν πολύ δύσκολο εγχείρημα», δηλώνει ο ηθοποιός Μάικλ Φασμπέντερ που παραδέχεται ότι ζήτησε συμβουλές από τον συμπρωταγωνιστή του στους X-men, τον σκωτσέζο ηθοποιό Τζέιμς Μακαβόι, για τoν κεντρικό ρόλο του στην τελευταία κινηματογραφική μεταφορά της τραγωδίας του Σαίξπηρ «Μάκβεθ» από τον Τζάστιν Κέρζελ. Ο γνωστός ηθοποιός των ταινιών […]

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

«Ο ρόλος του Μάκβεθ ήταν πολύ δύσκολο εγχείρημα», δηλώνει ο ηθοποιός Μάικλ Φασμπέντερ που παραδέχεται ότι ζήτησε συμβουλές από τον συμπρωταγωνιστή του στους X-men, τον σκωτσέζο ηθοποιό Τζέιμς Μακαβόι, για τoν κεντρικό ρόλο του στην τελευταία κινηματογραφική μεταφορά της τραγωδίας του Σαίξπηρ «Μάκβεθ» από τον Τζάστιν Κέρζελ.

Ο γνωστός ηθοποιός των ταινιών «Shame» και «Steve Jobs» πρωταγωνιστεί δίπλα στην δημοφιλή γαλλίδα ηθοποιό Μαριόν Κοτιγιάρ που υποδύεται την Λαίδη Μάκβεθ.

«Είναι σίγουρα τρομακτικό, επειδή είναι τόσο εξαιρετική η δουλειά του έργου, που αισθάνεσαι υπεύθυνος για αυτήν και δεν θέλεις να προκαλέσεις χάος», επισημαίνει ο Φασμπέντερ σε συνέντευξή του.

Ο «Μάκβεθ» ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, αφηγείται την ιστορία ενός Σκωτσέζου στρατηγού όπου οι φιλοδοξίες της γυναίκας του τον προτρέπουν να διαπράξει φόνο και να ανέβει στο θρόνο.

«Υπάρχουν ατελείωτες παραλλαγές και τόσες πολλές διαφορετικές ερμηνείες, που ήταν τόσο ενθαρρυντικό όσο και καταθλιπτικό, γιατί θα μπορούσες ανά πάσα στιγμή να σκεφτείς «Θεέ μου… υπάρχουν τόσοι άλλοι χιλιάδες τρόποι που θα μπορούσε να έχει γίνει»», τονίζει ο Φασμπέντερ.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, διευκρινίζει ότι το έργο δεν είναι από τα σενάρια που μπορείς να «ξεπετάξεις» και να δεις πως θα πάει. Χρειάστηκαν πάρα πολλές ώρες εξάσκησης στο σπίτι του μέχρι να νιώσει άνετα μέσα στον ρόλο του.

Επίσης, ο Φασμπέντερ χρειάστηκε να μιλήσει για τον ρόλο του, με τον ηθοποιό Τζέιμς Μακαβόι που έχει υποδυθεί τον Μάκβεθ στην σκηνή.

«O Τζέιμς και εγώ είχαμε αρκετές συζητήσεις για τον ήρωα, και μάλιστα μου έδωσε μια μικρογραφία του ομώνυμου βιβλίου».

»Συζητήσαμε διάφορα πράγματα για τη σχέση μεταξύ του Μάκβεθ και της συζύγου του, για αυτά που νιώσαμε και τι σήμαιναν», προσθέτει ο Φασμπέντερ.

Η ταινία, η οποία προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο, γυρίστηκε εν μέρει στην νήσο Σκάι, στη Σκωτία. Διαθέτει άγρια και παγωμένα τοπία και αποκρουστικές σκηνές μάχης.

«Το τοπίο είναι σχεδόν από μόνο του, ένας κεντρικός χαρακτήρας», συμπληρώνει ο Φασμπέντερ και καταλήγει: «Θα μπορούσα σίγουρα να καταλάβω τον μυστικισμό της Σκωτίας».

Η ταινία «Μάκβεθ», έχει ήδη προβληθεί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, αλλά στην Αμερική κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024