Λαφαζάνης: Σκάνδαλο που πάει να κουκουλωθεί η ανακεφαλαιοποίηση
Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π.Λαφαζάνης. «Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε συνεχώς την παλιότερη ανακεφαλαιοποίηση και έλεγε με σαφήνεια πως θα αποδοθούν ευθύνες, τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα πραγματοποιεί ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο, με το οποίο πάει να κουκουλωθεί όλη η υπόθεση».
Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε συνεχώς την παλιότερη ανακεφαλαιοποίηση και έλεγε με σαφήνεια πως θα αποδοθούν ευθύνες, τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα πραγματοποιεί ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο, με το οποίο πάει να κουκουλωθεί όλη η υπόθεση ανακεφαλαιοποίησης και ακολουθεί την ίδια πεπατημένη» είπε στον Alpha 989.
O κ. Λαφαζάνης είπε ότι έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα
στην ελληνική ιστορία, ίσως το μεγαλύτερο, το οποίο ονομάζεται εκχώρηση ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds με απώλεια πάνω από 40 δισ. ευρώ του Δημοσίου, που καταχωρήθηκαν στα δάνεια του ελληνικού κράτους.
«Ταυτόχρονα, με τις απώλειες δεκάδων δισ. ευρώ, χάθηκαν πολλά λεφτά και από τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί είχαν επενδύσει στις τράπεζες αλλά και από χιλιάδες μικροεπενδυτές. Θάβεται οριστικά και αμετάκλητα η ανάπτυξη της χώρας. Το μέλλον της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένο. Αν ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι ελέγχουν τις τράπεζες, αυτό είναι το τέλος της χώρας, ενώ οι κυβερνήσεις και το
πολιτικό κατεστημένο θα μετατραπούν πλήρως σε υπηρετικό προσωπικό τους. Βαδίζουμε προς τα εκεί κοιμώμενοι και μέσα στο πλαίσιο αυτό έχει επιβληθεί σιωπητήριο.»
Ο ίδιος πρότεινε να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες για να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο και να γίνει άμεσα Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στη Βουλή για τις συνθήκες της ανακεφαλαιοποίησης.
«Δεν έχω αυταπάτες για τις επιτροπές αυτές, αλλά θα προκαλέσουν μια δημόσια συζήτηση μέσα
από την οποία θα αποκαλυφθούν πάρα πολλά πράγματα. Εγώ και η ΛΑΕ δεν θα το ξεχάσουμε, αυτή η
υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν οι βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442