«Νομικά ανέφικτη» η παράταση συμβάσεων για κοινωφελή εργασία σε Δήμους
Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ρ.Αντωνοπούλου, η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, όπως έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ. Ωστόσο κατά τη συνάντηση «άνοιξε» η συζήτηση για την υλοποίηση νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων με απώτατο χρονικό όριο έναρξή τους, τον Απρίλιο.
Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, όπως έχει ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Τη σχετική απάντηση στην ΚΕΔΕ έδωσε σε συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Πατούλης.
Ωστόσο κατά τη συνάντηση «άνοιξε» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συζήτηση για την υλοποίηση νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων με απώτατο χρονικό όριο έναρξή τους, τον Απρίλιο.
Η ΚΕΔΕ πρότεινε στο νέο αυτό πρόγραμμα η διάρκεια των συμβάσεων να μην είναι 5 μήνες, αλλά 12 μήνες.
Η ΚΕΔΕ, στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, συμφωνεί η χρονική διάρκεια των συμβάσεων να είναι μεγαλύτερη από τους 5 μήνες που είναι σήμερα, αλλά επισημαίνεται ότι «για να καταστεί όμως εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Στοπ στα φορτηγά
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 6-1: Αποτέλεσμα που εξυπηρετεί και τον Ολυμπιακό (vid)
- Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο την Ελλάδα
- Μυθική εμφάνιση από τον Τζολάκη – Δείτε πως «κατέβασε ρολά» κόντρα στην Λεβερκούζεν (vid)

