Ο εμφύλιος στη ΝΔ μπλοκάρει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Φρένο στην πρόθεση της κυβέρνησης για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα πολιτικής συναίνεσης σε μείζονα θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, το Μεταναστευτικό και η Παιδεία, προκαλούν προσωρινά οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.
Φρένο στην πρόθεση της κυβέρνησης για διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ως προς μείζονα θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, το Μεταναστευτικό και η Παιδεία, προκαλούν προσωρινά οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τα Νέα, το Μέγαρο Μαξίμου υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσε ακόμη και σήμερα μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανότητες συναίνεσης των κομμάτων στα παραπάνω ζητήματα και σε βάθος χρόνου στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.
Το μίνι κυβερνητικό συμβούλιο της Δευτέρας αποφάσισε πάντως πως όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες εκ μέρους του πρωθυπουργού ώστε να υπάρξει μια συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν ότι εφόσον υπάρξει πρωθυπουργική πρόσκληση δεν θα απορριφθεί, αλλά ξεκαθαρίζουν πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα παραστήσει το δεκανίκι της κυβέρνησης.
Πάντως, στον σχεδιασμό του Μαξίμου περιλαμβάνεται επικοινωνιακή αντεπίθεση, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα εκδηλωθεί σε πρώτη φάση με μια τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.
Το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί ότι με την ολοκλήρωση της ψήφισης των πρώτων προαπαιτουμένων, η οποία σημαδεύτηκε από την απώλεια δύο βουλευτών της συγκυβέρνησης και την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να εκπέμψει το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας και της κυβερνητικής συνοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»
- Ο Έιντριεν Μπρόντι είναι σίγουρος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τα συναισθήματα»
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Προδημοσίευση του βιβλίου του Σαρκοζί: «Προσευχήθηκα να μπορέσω να σηκώσω τον σταυρό μου»

