Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές 28 απεργών και συνδικαλιστών σε εργοστάσιο
Σε μαζικές προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» της Θεσσαλονίκης προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία, μετά από καταγγελία της εργοδοσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους.
Σε μαζικές προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» της Θεσσαλονίκης προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία, μετά από καταγγελία της εργοδοσίας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.
Στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, Μανώλης Καραντούσας, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου στον Όμιλο, Γιάννης Τζαβάρας, καθώς και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης.
Από την πλευρά τους και οι συλληφθέντες, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής από στελέχη της εργοδοσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τηλεφωνικές απάτες: Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα αναγνωρίζει ψεύτικες φωνές στις κλήσεις
- «Συμφωνία Γκρέμιο και Τετέ – Αποφασίζει ο Παναθηναϊκός»
- Γάζα: Ανασύρθηκαν 25 πτώματα, ανάμεσά τους και μιας Παλαιστίνιας δημοσιογράφου – Ερειπωμένες οι πόλεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Παραιτείται ο δικηγόρος του – Αναλαμβάνει την εν διαστάσει σύζυγό του
- Η Γέννηση του Ιησού δεν μοιάζει με χριστουγεννιάτικη κάρτα – Είναι μια ιστορία σφαγών, φόβου και προσφυγιάς
- Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στο επίκεντρο της επικοινωνίας Γεραπετρίτη – Αμπντελάτι

