Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενημερωτική εκστρατεία για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Ενημερωτική εκστρατεία για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, έχει ως στόχο το πρόγραμμα «Τροφή για Σκέψη» που υλοποιεί η ΜΚΟ «Ανάσα». Η δράση απευθύνεται σε μαθητές, εφήβους, εκπαιδευτικούς, γονείς, την ιατρική κοινότητα και εμπλεκόμενους φορείς, μέσα από μία σειρά εξειδικευμένων δράσεων.

Την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, έχει ως στόχο το πρόγραμμα «Τροφή για Σκέψη» που υλοποιεί η ΜΚΟ «Ανάσα». Η δράση απευθύνεται σε μαθητές, εφήβους, εκπαιδευτικούς, γονείς, την ιατρική κοινότητα και εμπλεκόμενους φορείς, μέσα από μία σειρά εξειδικευμένων δράσεων.

Για τους σκοπούς του προγράμματος έχει δημιουργηθεί ενημερωτικό site στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anasa-trofigiaskepsi.gr το οποίο παρέχει όλη την απαραίτητη επιστημονική ενημέρωση για:

  • τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής,
  • τις ενέργειες για την πρόληψή τους,
  • τους τρόπους αναγνώρισης των συμπτώματων,
  • το που να αναζητήσουμε θεραπεία,
  • τους τρόπους που μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας,
  • το πως μας βοηθά το αίσθημα αυτοεκτίμησης και η εξάσκιση διεκδικητικής συμπεριφοράς στην αντιμετώπιση της νόσου των ΔΠΤ και πως μπορούμε να τα αναπτύξουμε.

Επίσης, το πρόγραμμα πλαισιώνεται από έντυπο ενημερωτικό υλικό για μαθητές, εφήβους, εκπαιδευτικούς, γονείς, ευρύτερο κοινό με:

  • Δραστηριότητες συμμετοχικού χαρακτήρα (π.χ. δημιουργικό παιχνίδι, χειροτεχνία-κατασκευές, ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων), που θα υλοποιηθούν μέσα στην τάξη από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό με τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή των Δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη.

Το εκπαιδευτικό υλικό έχει λάβει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας και το επόμενο διάστημα πρόκειται να προωθηθεί στα σχολεία όλης της χώρας, μέσω των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Εκπαιδευτικών Διευθύνσεων.

Τέλος, μέσω επιμορφωτικού παιχνιδιού σε web εφαρμογή και smart phone application, οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σε ένα διαδραστικό, ευχάριστο και εύχρηστο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της «Ανάσας», Ζέτα Δούκα, εξήγησε ότι «με το συγκεκριμένο έργο, η ‘Ανάσα’ κατάφερε να μιλήσει επί της ουσίας και ‘στην γλώσσα’ όλων των επιμέρους πληθυσμών, κάνοντας έτσι απλούστερα και πιο κατανοητά τα όσα θέλει να επικοινωνήσει. Τόσο το portal όσο και η εφαρμογή για web και smartphone, καταφέρνουν με σύγχρονο και έξυπνο τρόπο, να διεισδύσουν σε ‘απαιτητικούς’ με την τεχνολογία πληθυσμούς, όπως για παράδειγμα τους νεότερους και έφηβους μαθητές, το κατ εξοχήν κοινό στόχος των ΔΠΤ. Εύχομαι πραγματικά το έργο της Ανάσας να μην μείνει στο ‘συρτάρι’ αλλά με την βοήθεια των αρμόδιων υπουργείων και -κυρίως- των εκπαιδευτικών, να ταξιδέψει εκεί που πρέπει και να βοηθήσει όπως πρέπει την καταπολέμηση των ΔΠΤ».

Από την πλευρά της η επιστημονική υπεύθυνη έργου, Μαρίτα Γεραρχάκη, Κλινική Ψυχολόγος και μέλος της «Ανάσας» συμπλήρωσε ότι «οι ΔΠΤ συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική πρόκληση για τους θεραπευτές αλλά και το ευρύτερο κοινό, τόσο σε ό,τι αφορά την ερμηνεία τους όσο και σε σχέση με τον θεραπευτικό τρόπο αντιμετώπισης τους. Η ‘Μελέτη πάνω στις Θεραπευτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των ΔΠΤ’ αποτελεί ένα έγκυρο κλινικό εγχειρίδιο/εργαλείο ενημέρωσης, αφύπνισης και θεραπευτικής προσέγγισης σε κλινικούς συναδέλφους, ιατρούς και γενικότερα επαγγελματίες στον θεραπευτικό ευρύτερο χώρο της χώρας μας. Με τα ‘Εγχειρίδια/Οδηγούς Α’ς και Β’ς Εκπαίδευσης σχετικά με τις ΔΠΤ’ η ΑΝΑΣΑ μεριμνά για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού με στόχο την πρόληψη των ΔΠΤ. Εύχομαι από την ψυχή μου όλο το έργο και οι δράσεις τους να είναι καλοτάξιδες και εύχρηστες και ως αποτέλεσμα, να λειτουργήσουν καταλυτικά στην σωστή και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση των πασχόντων με ΔΠΤ».

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024